Pratite me na: :

Adam Santovac

Prvi korak u novinarstvu napravio 1999. godine kada je objavio prvi broj dečjeg časopisa "Mali krokodil“. Tri godine uređivao, pisao, fotokopirao i prodavao svoje novine sugrađanima. Tako je došao do prvih čitalaca.

Prve televizijske priče uradio na televiziji "VK", a radijske na radiju "Kikinda".

Profesionalno se novinarstvom bavi od 2011. godine.

Kao televizijski novinar Produkcijske grupe "Mreža" naučio da radi temeljno. Kao radijski novinar i prezenter vesti "Radija S" naučio da radi brzo, ali i šta su prave koleginice i kolege. Kao reporter dnevnika TV Nova.rs naučio najvažnije – kako da koristi slobodu u novinarstvu. Sve to primenjuje, ali i nastavlja da uči na N1.

Uporan, pa veruje da njegova utopija o novinarstvu u Srbiji nije u potpunosti osuđena na propast.

Dobio 2015. godine NUNS-ovu nagradu za istraživačko novinarstvo u kategoriji elektronskih medija za emisiju “Jalovište neodgovornosti”.

Za isti dokumentarni film, iste godine, dobio nagradu Regionalnog centra za životnu sredinu za Centralnu i Istočnu Evropu za profesionalno novinarstvo u oblasti zaštite životne sredine.

Na Internacionalnom festivalu reportaže i medija INTERFER 2015. osvojio prvo mesto u kategoriji društveno-odgovornih reportaža za film “Smeće za energiju”.

Diplomirani je novinar i master kulturolog Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Beogradu.

Rođen u Kikindi, 1988. godine.