UO KS BiH se oglasio nakon izjava Vujoševića i Pandže

UO KS BiH se oglasio nakon izjava Vujoševića i Pandže Izvor: Anadolija

Nakon što se jučer oglasio bivši selektor mlade košarkaške reprezentacije BiH Josip Pandža u vezi sa izjavama selektora A tima Duška Vujoševića, danas je reagovao Upravni odbor KS BiH.

Njihovo saopćenje za javnost prenosimo u cjelosti:

"Iznošenje stavova u javnost o posljednjem imenovanju članova stručnog štaba reprezentacije pred predstojeće kvalifikacijske utakmice košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine razumljivo je izazvalo pažnju javnosti, te stim u vezi UO KS BiH želi da ovim putem upozna javnost o svojim stavovima.

Znatno podmlađena reprezentacija Bosne i Hercegovine i bez dotadašnjih nosilaca igre ostvarila je svojim nastupima u pretkvalifikacijama izuzetan uspjeh i omogućila da se naš tim nađe u potpuno novom sistemu kvalifikacija za Svjestko prvenstvo.

Ovaj nesumnjivo veliki uspjeh ostvaren je pod sjajnim vođstvom iskusnog i renomiranig selektora Vujoševića kao i uz predan rad svih članova stručnog štaba u izuzetno teškim okolnostima. Svoje zadovoljstvo nismo krili niti mi niti javnost Bosne i Hercegovine. 

Podrška na koju je naišla naša reprezentacija je bila podstrek za ostvarenje ovog izuzetnog rezultata ali i obaveza da se nastavi putem i na način koji je i doveo do ovog rezultata koji predstavlja i veliko iznenađenje.

Selektor Vujošević je imao potpuno odriješene ruke u izboru stručnog tima koji je radio, a i koji će raditi sa reprezentacijom. Podsjećamo da je stručni tim komponiran na način da su svi članovi imali svoju zadaću i mi ovim putem izražavamo zahvalnost i čestitke svakom pojedincu koji je svojim radom omogućio naš nastup u kvalifikacijama za svjetsko prvenstvo.

Posebno ističemo pravo ,isključivo, selektora da bez posebnih objašnjenja formira svoj tim koji je bio i koji će biti u svojoj ulozi u predstojećim utakmicama.

Slobodno iznošenje svojih stavova pa i kritičkih tonova koji su se tim povodom mogli pročitati nije nešto što nama u ovom trenutku treba ,i ne samo u ovom trenutku, te stoga smatramo da su oni nepotrebni , ne zbog skrivanja nekih neučinkovitih detalja od javnosti, nego prije svega zbog izgradnje povjerenja i uz to kulta reprezentacije.

Bilo je i drugih načina da se eventualno različiti pogledi na bilo koji segment u funkcioniranju stručnog štaba prezentiraju na sastancima ovog tijela i na taj način usaglase stavovi. Koristimo priliku da pozovemo sve članove radnih tijela pa i stručnog štaba da ne koriste javnu scenu za razmjenu mišljenja pogotovo onu koja neće pomoći u kreiranju pozitivne atmosfere.

Naglašavamo još jednom da je isključivo pravo selektora da bez uticaja bilo koga pa i bez obaveze da objašnjava bilo čije uključenje ili izostavljanje u rad stručnog tima. Naš cilj je uspjeh u predstojećim kvalifikacijama i to susretima sa najvećim evropskim selekcijama.

Vjerujemo da će naši vjerni navijači uživati u Sarajevu, Zenici i Tuzli i da ćemo uspjeti u ostvarenju našeg cilja. Očekujemo angažman svakog pojedinca od članova stručnog tima, igrača , rukovodilaca pa i državnih institucija da stvorimo preduvjete i zacrtane planove za daljnju afirmaciju košarke u BiH", navodi se u saopćenju.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 1

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

HoRuck

Stigle pare. Sad se treba skrenuti pozornost javnosti na neke druge stvari dok se pare ne pokupe i raspodijele. Poslije toga opet poznata priča, para nema pa se igrači visoki preko 2 metra moraju gužvati u autobusima na 20-tak sati dugim putovanjima. Jadno!

8 0

* Sva polja su obavezna