Addiko banka zvanično postala partner Banskog dvora

Addiko banka zvanično postala partner Banskog dvora Izvor: Addiko Banka

Potpisivanjem ugovora o saradnji Addiko banka ad Banja Luka i JU "Banski dvor - kulturni centar" Banja Luka ozvaničili su partnersku saradnju za narednu godinu. Ugovor su, na 85. rođendan ove značajne kulturne ustanove, potpisali Mario Ivanković, direktor Addiko banke ad Banja Luka i Mladen Matović, direktor JU "Banski dvor - Kulturni centar".

"Addiko banka nastoji institucijama kulture, ali i u široj javnosti, postati sinonim za instituciju koja podržava različite aspekte kulturnog djelovanja. To je pravac koji je Addiko grupacija u cjelini prepoznala kao primarni fokus djelovanja u lokalnim zajednicama", istakao je Mario Ivanković, direktor Addiko Bank ad Banja Luka. "Vjerujem da je ovim ugovorom Banski dvor dobio najljepši poklon povodom 85. rođendana", dodao je Ivanković.

Izvor: Addiko Banka

"Veoma nas raduje činjenica da je Addiko banka prepoznala značaj i ulogu Banskog dvora kao jedne od najznačajnijih institucija kulture na našim prostorima a koja afirmiše visoke stvaralačke domete, pomjera granice kreativnosti, njeguje otvoren kritički dijalog, te ucrtava novo produkcijske i organizacione standarde. Podrška Addiko banke predstavlja istinski 'vjetar u leđa' novom konceptu rada ustanove i značajno će pomoći pri organizaciji reprezentativnih kulturnih sadržaja u vlastitoj produkciji", istakao je Mladen Matović, direktor JU "Banski dvor - Kulturni centar".

Addiko banka u okviru svoje strategije djelovanja prema lokalnoj zajednici, posebno mjesto daje podršci institucijama kulture. Osim partnerske saradnje sa ovom institucijom, banka ima uspješnu saradnju sa Narodnim pozorištem u Sarajevu, te pozorišnim kućama u Banjoj Luci i Mostaru, ali i niz drugih pozorišnih manifestacija u Bosni i Hercegovini.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Tagovi: addiko banka

Komentara 0

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

* Sva polja su obavezna