Izetbegović i Chen Bo obišli pacijente na KCUS-u

Izetbegović i Chen Bo obišli pacijente na KCUS-u Izvor: KCUS

Klinički centar Univerziteta u Sarajevu i Ambasada NR Kine i ove godine realiziraju projekat besplatnih pregleda građana, starijih od 65 godina. Tim povodom KCUS je posjetila Ambasadorica NR Kine Chen Bo, koja je zajedno s generalnom direktoricom KCUS Sebijom Izetbegović obišla pacijente.

Izetbegović je naglasila da starije osobe zaslužuju punu pažnju i brigu društva, te da se projekat sprovodi u cilju olašavanja preventivnih pregleda građanima treće životne dobi.

"Za današnje pretrage pacijentima ne trebaju uputnice, te neće čekati u redovima. Sve je organizirano tako da se u veoma kratkom vremenskom roku urade preventivni pregledi odnosno elementarni laboratorijski nalazi krvi, mjerenje krvnog pritiska i pregled oka, a zbog prevencije katarakte koja se dešava u trećoj životnoj dobi", istakla je Izetbegović.

Ove godine na programu su pacijenti općina Novi Grad i Stari Grad, ali pregledi nisu odbijeni ni građanima koji su nastanjeni u drugim općinama.

"Iako su projektom ove godine trebali biti obuhvaćeni pacijenti s područja Novi Grad i Stari Grad, KCUS je pružio usluge svima koji su tražili usluge pregleda, te nismo vratili nijednog pacijenta. Danas imamo i pacijente iz Novog Sarajeva, Novog i Starog Grada. Za 16. novembar predviđeno je da se besplatni pregledi urade za pacijente s područja Stari Grad", kazala je generalna direktorica KCUS Sebija Izetbegović.

Ambasadorica NR Kine Chen Bo, istakla je da je na temelju prošlogodišnje uspješne saradnje nastavljen projekat i ove godine.

"Imamo veoma dobru saradnju sa KCUS, u koji imamo puno povjerenje temeljeno na uspješno realiziranom projektu koji smo organizirali prošle godine. Besplatnim pregledima želimo skrenuti pažnju na osobe treće životne dobi, koje zaslužuju našu pomoć. Nadamo se nastavku projekta i ubuduće", kazala je ambasadorica Chen Bo.

Besplatni pregledi za građane s područja Općine Stari Grad biti će na programu 16. novembra 2017.godine, a naručivanje pacijenata vršiti će se do 14.novembra /16.00h/. Naručivanje pacijenata vrši se putem Instituta za NIR, odnosno na jedan od brojeva 033 298 598 (Selma Kominlija) ili 033 297 264 (Biljana Jandrić).

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 5

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

NA ROD

ko rod na nekoj stvari hoda okolo ko stado ovaca odkako ih je Bakir i bakirovca "Nahranili Napojili Izlijecili" Ovim putem Jedna velika Molba za sve one koji nisu u SDA a dozivjeli su blagodati i milosrdje izmet begovica da se jave na ovaj post ....kladim se da ih nema vise od prstiju na jednoj ruci.....zato molim prijavu a ne ove kretenske prodane duse i dousnike dupoliz lice koji su se prodali za pola marke.....ajd navali narode...

1 1

NAROD

DR SEBIJA IZETBEGOVIC SAMO VELIKA HVALA I PUNO USPJEHA U DALJEM RADU.JOS SI JEDNOM POKAZALA BRIGU O NASIM GRADANIMA.DA TE ALAH DRAGI NAGRADI ZA SVE STO RADIS.

1 4

Azra

Svaka čast Sebiji.Ona je radnik koji ne priča puno i ne reklamira se.Ona radi....mogli bi mnogi naučiti nešto od nje.

3 5

* Sva polja su obavezna