Infobiz: Poznate cijene karata za letove iz Mostara

Infobiz: Poznate cijene karata za letove iz Mostara Izvor: N1

Zvanično je objavljena prodaja imovine Fabrike namještaja Konjuh iz Živinica, a ukupna vrijednost procijenjena je na 52. 200.000 KM.

PRODAJE SE KONJUH ŽIVINICE

Imovina je podijeljena u tri lota, prvi lot obuhvata proizvodno-poslovne objekte u krugu fabrike, opremu, mašine, postrojenja, a cijena je 47,5 miliona KM. Drugi lot podrazumjeva autobazu čija je cijena oko 1,3 miliona , dok treći obuhvata fabriku stolica u vrijednosti 3,4 miliona KM.

Podsjetimo, stečaj u Konjuhu proglašen je prije godniu dana, a trenutno je zaposleno oko 30 radnika, koji se nadaju ponovnom pokretanju proizvodnje u punom kapacitetu, te uvezivanju radnog staža.

Nadmetanje za prodaju imovine bit će održano 4. decembra u Opštinskom sudu u Tuzli.

POZNATE CIJENE KARATA ZA LETOVE IZ MOSTARA

Avionske karte na liniji Mostar - Dizeldorf, te Mostar - Štutgart puštene su u prodaju. Prema podacima sa službene web stranice Eurowingsa, cijena karte Mostar - Štutgart iznosi 29,99 EUR, a ista cijena je i za let prema Dizeldorfu.

Izvor: N1

Letovi će biti organizovani dva puta sedmično i kreću od maja 2018. godine.

Putem drugih aviokompanija, iz Mostara će se od maja iduće godine letiti na još šest destinacija, a to su Berlin, Hamburg, Hanover, London, Lisabon, te Palma de Mallorca. Karte za ove destinacije kreću se u rasponu između 70 i 130 eura.

WIZZAIR BILJEŽI POVEĆANJE NETO DOBITI

Niskobudžetni avioprevoznik WizzAir, koji sa velikim uspjehom posluje i u našoj zemlji sa 17 redovnih linija, objavio je kako je u prvoj polovini fiskalne godine povećao neto dobit i prihode za četvrtinu, prateći tako tempo povećanja broja prevezenih putnika.

Prevoznik sa sjedištem u Mađarskoj je u razdoblju od aprila do septembra ostvari rekordnu neto dobit od 288,6 miliona eura, što je za 24,6% više nego u istom razdoblju prošle godine, a prihodi na nivou grupe porasli su za 24,8%, odnosno na 1,15 milijardi eura.

PORAST BROJA TURISTA U BIH U SEPTEMBRU

U septembru 2017. turisti u Bosni i Hercegovini ostvarili su 141.902 posjete, što je za 12,1 posto više u odnosu na septembar prošle godine, a ostvarili su 10,7% više noćenja u odnosu na isti period u 2016.

U ukupnom ostvarenom broju noćenja učešće domaćih turista bilo je 25,9 posto dok je 74,1 posto bilo učešće stranih turista.

U strukturi noćenja stranih turista u septembru 2017. najviše noćenja ostvarili su turisti iz: Poljske (7,7 posto), Turske (7,3 posto), Italije, Srbije, Hrvatske, Njemačke i Slovenije, a po dužini boravka na prvom mjestu bili su turisti sa Malte za prosječnim zadržavanjem od 7 noćenja.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Tagovi: Infobiz

Komentara 0

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

* Sva polja su obavezna