Uskoro veliki jarbol sa zastavom iznad Sarajeva

Uskoro veliki jarbol sa zastavom iznad Sarajeva Izvor: Radiomap.eu

Gradska uprava Sarajeva nedavno je raspisala tender za nabavku i postavljanje jarbola na brdu Hum u Sarajevu.

Odluka o raspisivanju tendera je poništena iz razloga što nije dostavljena niti jedna ponuda u određenom roku. Tender je objavljen 11. oktobra 2017. godine, a rok za prijavu je istakao 23. oktobra. Komisija za javnu nabavku napravila je zapisnik, i donijela odluku da se postupak poništi - s obzirom da u određenom roku nije stigla niti jedna ponuda. Odluku o poništenju potvrdio je gradonačelnik Abdulah Skaka.

Iz Uprave Grada Sarajeva za N1 je potvrđeno da je rebalanskom budžeta planirana izgradnja jarbola sa zastavom Bosne i Hercegovine.

Nacionalno obilježje BiH treba biti postavljeno u neposrednoj blizini releja na brdu Hum u Sarajevu na visini od 30 metara.

Zastava BiH dimenzija 6x12 metara bila bi postavljena za jarbol.

Također, potvrđeno nam je i to da je ukupno devet firmi pokupilo tendersku dokumentaciju, ali se niti jedna nije javila za izgradnju. 

U kratkom razgovoru nam je rečeno i to da će Grad Sarajevo ući u dodatne procese kako bi ovaj projekat priveli do kraja, a zastavu BiH postavili na jarbol 25. novembra, na Dan državnosti BiH.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 12

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Visegrad 92

Budalostinja penzioneri gladni a vi zastave podizete

9 14

Đido .

@Da . Svaka cast javnoj kuhinji.

6 1

Đido .

Sto nestavite zastavu sa ljiljanima toje nasa zastava , nase drage Bosne i Hercegovine . Zaboraviliste daje zastava sa ljiljanima viorila pred UN - a .

24 16

* Sva polja su obavezna