Primjenom zakona do rješenja problema pasa lutalica

Primjenom zakona do rješenja problema pasa lutalica Izvor: N1

Gosti Novog dana bili su Dalida Kozlić, Iman Agović i Faruk Brkanić, članovi inicijative koja se zalaže za primjenu zakona za zaštitu i dobrobit životinja - ODMAH.

Naime, danas će se u Sarajevu i Mostaru u 12 sati održati protesti kojima će građani pozvati za primjenu spomenutog zakona zbog nezakonitog trošenja budžetskog novca u cilju bolje zaštite životinja, pasa.

"Imamo rješenje za svaki problem u ovoj oblasti, a to je primjena zakona. Ti psi nisu sami od sebe opasnost, nego brutalnost kojoj su izloženi na ulici su razlozi njihovog ponašanja. Zakon se otkako je u proceduri pretvorio u poligon za pranje novca. Mjere koje su regulisane se jasno moraju provesti prema aktima", kazala je članica inicijative, Dalida Kozlić.

Ko profitira od trenutne situacije?

"Vlast na svim nivoima, svim organizacionim jedinicama. Mi imamo nezakonita skloništa pasa koja nemaju uslove za rad. Mislimo na cijelu državu, ne samo KS. Odgovara im da određen broj pasa bude na ulicama da bi se to moglo i dalje raditi", kazala je ona i dodala:

"Čim se spomene nenamjensko trošenje budžetskih sredstava, odmah se krene u napad aktivista i volontera. Ovo je jedan opšti društveni problem. To je naš novac, novac poreskih obveznika i mora se namjenski trošiti".

"Psi u azilu "Prača" jedu bukvalno samo kada mi donesemo hranu. Hranu kupujemo od donacija, ljudi doniraju širom svijeta", dodao je Brkanić.

Uskoro video kompletnog gostovanja.

Izvor: N1

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Tagovi: psi lutalice

Komentara 4

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Bojan

Snimci su iz AZILA ZA PSE BANJA LUKA. Dokle vise? Veze nema sa Pracom i Sarajevom.

0 0

Zabrinuti građanin

Human odnos prema psima lutalicama bi trebao biti samo dio naše humanosti prema svim živim bićima. Ali, ova vaša emisija je pravi indikator da je ljudski rod zahvaćen licemjerstvom velikih razmjera. Kako je moguće da se u čitavoj emisiji ne progovori ni riječ o životinjama koje se ubijaju da bi se pojele? Kad je nešto nama „u korist“ onda nisu važni ni ljudski, ni državni, ni Božiji zakoni. I sve tako redom dok nam parkirani automobili ne zauzmu trotoare i pješačke prelaze.

3 0

Norm

Primate donacije,idite u skloništa i hranite ih svaki dan!! Za šta su vam donacije??!!??

3 2

* Sva polja su obavezna