Osim ili Kodro ili prolongiranje odluke o selektoru

Osim ili Kodro ili prolongiranje odluke o selektoru Izvor: N1

Sjednica Izvršnog odbora Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine (N/FS BiH), na kojoj će glavna tačka dnevnog reda biti rasprava o izboru novog selektora "A" reprezentacije, će biti održana u četvrtak, 16. novembra, u Trening kampu N/FS BiH u Zenici s početkom u 12 sati.

Do tada, Komisija za imenovanje selektora BiH u sastavu Ivica Osim, Duško Bajević, Sead Kajtaz i Zvjezdan Misimović pokušat će usaglasiti stav i članovima "fudbalske vlade" ponuditi konkretan prijedlog za nasljednika Mehmeda Baždarevića. Desi li se to IO N/FS BiH potom će potvrditi imenovanje, odnosno izabrati selektora u četvrtak u Zenici.

Međutim, prema posljednjim saznanjima Anadolu Agency (AA), komisija je podijeljena između dva zvanična kandidata i trenera s kojima su obavljeni razgovori. U pat poziciji su, jer su nezvanično Bajević i Osim za Amara Osima, dok bi Misimović i Kajtaz na mjestu selektora BiH radije vidjeli Mehu Kodro.

Shodno nastaloj situaciju, moguća su dva scenarija. Prvi je dogovor, tj. usaglašavanje stava komisije, što bi značilo da bi BiH u Zenici 16. novembra, po svemu sudeći, dobila novog selektora.

Ukoliko proslavljeni kvarter bh. fudbala, koji je već jednom probio rok za prijedlog predviđen za 1. novembar, ponovo ne uspije iznaći rješenje može se desiti da "vruć krompir" prebace u ruke članova IO N/FS BiH.

Konkretno, Izvršnom odboru mogu ponuditi i Osima i Kodru, te bi onda odlučivali glasanjem, što u IO N/FS BiH žele izbjeći, pa bi, gotovo sigurno, došlo do prolongiranja odluke o selektoru. U tom slučaju bili bi postavljeni novi rokovi, a selektor bi bio izabran najkasnije do kraja godine i sigurno bi bilo više od dva kandidata.

Komisija bi tada na prijedlog članova IO N/FS BiH krenula u pregovore i s još nekim trenerima slobodnim na tržištu, koji pristaju raditi za najveću moguću mjesečnu platu u iznosu od 15.000 eura.

Osim o selektoru "A" reprezentacije članovi IO na za javnost zatvorenoj sjednici u Trening kampu N/FS BiH u Zenici pričat će i po još šest tačaka dnevnog reda, između ostalih o finansijama u Savezu, pravilnicima i odlukama Komiteta za propise, kao i takmičenju u domaćim šampionatima.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 9

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Scratch

Nece Kodro prihvatiti ponudu ,tako da ce sigurno biti jedini preostali kandidat ,a koji već nema angažman . Tako da je od početka bilo izvjesbo da će Amar biti selektor. Svi ostali kandidati od Muslina,Kodre,Prosinečkog ..... je bilo mazanje očiju javnosti ,kako bi eto kao bilo više kandidata. Odabrani kandidati koji već imaju ugovore ili će imati unaprijed ugovorene aranźmane. Jedini kandidat koji ima reference je bio Žuti Prosinečki,ali ovi iz NS BiH ga ne žele platiti koliko vrijedi. Zato ćemo mi još sačekati veliko takmičenje još zadugo.

5 0

Zijo

A šta je Sa mesom nije uradio što je trebao a za to bio plaćen i to predobro neka vrati plate onolike pa bi se onda javljali za selektora pravi i odgovorni ljudi kao Kodro

0 0

Bitolla

Kakav Osim pa samo mu prezime valja

7 0

* Sva polja su obavezna