"Saobraćajnica smrti" već uzela osam života

"Saobraćajnica smrti" već uzela osam života Izvor: N1

Na području Opštine Kalesija danas je Dan žalosti zbog pogibije četiri osobe u dvije saobraćajne nesreće koje su se dogodile proteklog vikenda.

U nesreći u subotu navečer kod mosta „Sead Džafić“ poginuli su vozač Halil Zahirović i suvozačica Asmira Smajić. U drugoj stravičnoj nesreći u nedelju navečer u Tojšićima poginule su dvije osobe, a šest ih je povrijeđeno. Maloljetni Muhamed M. stradao je kao suvozač, a u drugom autu je poginula Edina Islamović.

"Za sada se ne zna tačan uzrok, najvjerovatnije da je nepažnja jednog od vozača. Da li je bilo preticanje ili nešto drugo utvrdit će istraga. Što je najžalosnije imamo dva smrtno stradala i šest povrijeđenih lica", kaže Izudin Šarić, portparol MUP-a TK.

Šest povrijeđenih osoba smješteno u UKC Tuzla, a jedna osoba je primljena sa teškim tjelesnim povredama. Na ovom pravcu u Tojšićima zadnjih nekoliko godina, poginulo je osam lica.

Do septembra ove godine u Tuzlanskom kantonu se dogodilo 1.157 saobraćajnih nesreća gdje je poginula 31 osoba, što je više za 20 procenata nego u istom periodu prošle godine.

"Ono što zabrinjava je učešće vozača kao glavnog krivca, kod nas se to kreće oko 95 posto, znači samo 5 procenata otpada na ispravnost vozila, kolovoz i vremenske uslove, što je zabrinjavajuće", ističe Šarić.

U posljednja 24 sata u TK se dogodilo sedam saobraćajnih nesreća. Dvije osobe su poginule, a šest je teško povrijeđeno.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Izvor: N1

Komentara 2

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

No Comment

Pa sve zavisi ko je i šta je

0 0

Gornjevakufljak

Ko ima pare položi vozački a da i ne dođe na polaganje

8 0

* Sva polja su obavezna