Dodik: Izetbegović promoviše nasilje na Balkanu

Dodik: Izetbegović promoviše nasilje na Balkanu Izvor: Anadolija

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik smatra da izjave bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića vode ka destabilizaciji i da se njima stavio na mjesto prvog čovjeka koji promoviše nasilje na Balkanu.

Dodik je komentarišući izjave Izetbegovića istakao da bošnjački član Predsjedništva opasno zloupotrebljava tu poziciju jer ono što on govori nije stav BiH, već njegov lični i na taj način on ne može da predstavlja BiH.

"A Bakir, vidim, da je spreman da rješava vojnim sredstvima. Samo ću mu reći da zna da imamo čime da se branimo, nemoj da mu padne na pamet da prelazi entitetsku liniju ni sa kim. A veoma dobro ćemo razmisliti i koliko ćemo SIPA-u i Oružane snage BiH ovdje još dugo da trpimo", rekao je Dodik.

"S tim što Bakir Izetbegović valja gluposti, sam sobom je zanesen, svojim navodnim uspjehom, priznao bi Kosovo, a Republiku Srpsku bi napao svojim, ne znam kakvim, snagama. Nemoguće je odvojiti pitanje Kosova i govoriti o priznanju Kosova, jer tada ne priznajete teritorijalni integritet Srbije sa kojom navodno Bakir pokušava da pošalje poruku da želi da sarađuje", poručio je predsjednik ovog bh. entiteta.

Podsjećamo, mnogo reakcija u Srbiji izazvao je intervju Bakira Izetbegovića za DW. U spomenutom intervjuu na pitanje hoće li će Bosna i Hercegovina u jednom trenutku da prizna Republiku Kosovo, Izetbegović je odgovorio: ''Nadam se da''.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 34

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

...

u zadnje vrijeme mi usporio N1 portal..kad mi kolega rece, inace novinar, glava mu zauzima puno megapixela pa sporije otvara :D

3 0

ne seri dodikalo

oh ko mi toprica pricu za bebice

5 0

Nin

Haha ....šta kaže drug Čovic Dragan na tvoju priču ? I on bi kolač za sebe .

4 3

* Sva polja su obavezna