Drecun: Izetbegović izjavom pokazao da je "zarobljen u ratu"

Drecun: Izetbegović izjavom pokazao da je "zarobljen u ratu" Izvor: N1

Predsjednik Odbora Skupštine Srbije za Kosovo, Milovan Drecun ocijenio je da izjava člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića da se nada da će BiH priznati nezavisnost Kosova, pokazuje da je Izetbegović "ostao zarobljen u ratu".

Drecun je dodao da Izetbegović "nije dorastao situaciji u kojoj Srbija i srpski predsednik Aleksandar Vučić ulažu napore da se odnosi Srba i Bošnjaka stabilizuju".   

Izetbegović je u intervjuu za njemačku RTV Deutche Welle snimljenom prošlog mjeseca, a objavljenom jučer, rekao da smatra da je BIH trebalo da prizna nezavisnost Kosova i naglasio da je za to potreban konsensus.

Upitan da li će BiH jednom priznati Republiku Kosovo, Izetbegović je rekao: "Nadam se da da".  

Drecun je za RTS ocijenio da izjava Izetbegovića odražava "viđenje BiH u kojoj nema srpskog naroda ili je on trebalo da bude drugorazredan.

To srpski narod nije prihvatio", rekao je Drecun i ocijenio da Izetbegović tom izjavom "gura Republiku Srpsku iz Dejtonskog sporazuma".  

Po ocijeni Drecuna, takvi politički ciljevi Izetbegovićevog oca Alije, nekadašnjeg predsednika BIH, doveli su do rata 1992-95.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mrežaTwitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 2

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Pa

Prije bi se reklo da si ti još zarobljen u mržnji prema Bošnjacima,malo ti bolo rata ,pa sad huškaš srpski narod na rat al' ono upakovano u celofan.Pročitani ste nacionalisti licemjerni i ti i Vučić i Dodik i Ivanić i svi drugi koji šute na izjave Dodika.

5 2

Pitamo te

Ima li srpskog naroda u drugim državama koje su priznale republiku Kosovo?Jesi li veći srbi u entitetu rs tj.u BiH nego srbi u Crnoj Gori ,Hrvatskoj,Makedoniji i mnogim drugim državama?

4 3

* Sva polja su obavezna