Vučić: Izjava Izetbegovića ima dalekosežne posljedice

Vučić: Izjava Izetbegovića ima dalekosežne posljedice Izvor: N1

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je izjava bošnjačkog člana Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića o Kosovu kompleksna izjava sa dalekosežnim posledicama koju treba sagledati na veoma ozbiljan način.

"Reč je o veoma složenoj, kompleksnoj izjavi sa veoma dalekosežnim političkim i pravnim posledicama, mnogo je ozbiljniji njegov intervju nego što iko u Srbiji u ovom trenutku može da sagleda. Mi ćemo to da sagledamo iz svih uglova i pronaći ćemo najbolji odgovor za Srbiju", rekao je Vučić.

U jučer objavljenom intervjuu za DW Izetbegović je rekao da je što se njega tiče Kosovo do sada trebalo da bude priznato, ali da je za to potreban konsenzus na nivou BiH.

Upitan da sa "da" ili "ne" odgovori da li će BiH u jednom trenutku priznati Republiku Kosovo Izetbegović je rekao: "Nadam se da".

Vučić je danas rekao da će Srbija tek odlučiti šta će biti njen odgovor na ove izjave i podsjetio da je za četvrtak zakazana sednica Saveta za nacionalnu bezbednost.

On je rekao da Izetbegovićev intervju DW "donosi brojne promene u dugoročnom smislu".

"Mnogo toga se promenilo nakon tog intervjua, i nije samo priča o tome da se nada priznanju Kosova... i to da se teritorijalni integritet BiH brani ratom a da Srbija treba da ga isporuči uz šolkjicu kafe i ratluk... Reč je i o drugim delovima naše teritorije da se neko meša u naše unutrašnje odnose, a za to nema nikakav osnov", kazao je Vučić posle susreta za članovima Udruženja porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu.

Vučić je dodao da "tu ima mnogo kompleksnih stvari" i da zato neće danas govoriti šta će biti odgovor Srbije već želi "da prođe nekoliko dana" i dodao da će Srbija "nastaviti da se ponaša odgovorno".

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mrežaTwitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 22

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Vučić

Ma polako, šta je bilo? Šta ste počeli da kevćete ko poplašeni seoske dzukele? Svaki potez ima kontrapotez.... Još ćete drhtati nad odgovorom....

2 0

Miso

Zašto niste objavili moj komentar

2 0

Hoskokos

Pravi li iko vise problema od ovih Srba svaki dan po nekoliko puta bombarduju nam nasu Bosnu,ali Bosna se neda,Bosne ima i Bosne ce biti,a Rs pitanje je veliko jer nesto sto je genocidno i krvavo tesko moze opstati.

12 4

* Sva polja su obavezna