"Poziv predstavnicima RS da napuste državne institucije"

"Poziv predstavnicima RS da napuste državne institucije" Izvor: N1/Ilustracija

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik, predsjednik DNS-a Marko Pavić i predsjednik SP-a Petar Đokić pozivaju srpske predstavnike u institucijama Bosne i Hercegovine da obustave rad i "napuste te institucije zbog prijetnje ratom Republici Srpskoj", navedeno je nakon sastanka.

"Pozivamo partije okupljene u Savezu za promjene koji čine vlast u zajedničkim institucijama BiH da bez odlaganja napuste institucije BiH i vrate se na konsultacije u Republiku Srpsku, gdje bi sa ostalim partijama koje su prisutne u sadašnjem sazivu Narodne skupštine Republike Srpske postigle dogovor o zajedničkom odgovoru na prijetnju ratom koja je juče upućena iz Sarajeva", navodi se zajedničkom saopštenju SNSD-a, DNS-a i SP-a.

U saopštenju se ističe da je "izjava bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića da bi ratom rješavao unutrašnja politička pitanja u BiH izazvala uznemiranje ne samo u Republici Srpskoj, već i u cijelom regionu".

"Ulje na vatru dodalo je i Izetbegovićevo zalaganje za priznavanje lažne države Kosovo, što je ugrozilo napore Srbije da se na Balkanu očuva mir i stabilnost kao preduslov napretka svih. Smatramo da napuštanje zajedničkih institucija BiH nije više pitanje vašeg izbora, već vaše odgvornosti prema Republici Srpskoj koja je juče brutalno napadnuta", naglašava se u saopštenju SNSD-a, DNS-a i SP-a. 

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mrežaTwitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 13

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Miki

Bolje napustite Bosnu i Hercegovinu ako je ne smatrate svojom drzavom. U Srbiji ce Vam biti bolje

10 5

Vikan

Kao i obicno N1 nema damu da objavi komentare i bavi se najgorim oblikom Staljinističke cenzure.

4 0

Au Mileee

Neka odmah produže za Srbiju! 🐑🐏😂😂

8 4

* Sva polja su obavezna