Saopćenje iz kabineta Bakira Izetbegovića o intervjuu

Saopćenje iz kabineta Bakira Izetbegovića o intervjuu Izvor: Anadolija/Arhiv

Dijelove intervjua kojeg je član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović dao njemačkom Deutsche Welleu novinska agencija Tanjug prenijela je netačno, izvan konteksta i tendenciozno, iskrivljujući samu suštinu izjave, navodi se u saopćenju za javnost Kabineta člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakira Izetbegovića.

"Tako prenesena informacija izazvala je seriju neprimjerenih i predimenzioniranih reakcija. Uredništvo Tanjuga je iz Kabineta člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine upozoreno da informacija koju su prenijeli ne odgovara istini, u šta se lako uvjeriti pregledavanjem videointervjua koji je dostupan cjelokupnoj javnosti.

Umjesto da isprave očiglednu lažnu vijest koju su plasirali, iz Tanjuga su nastavili da obmanjuju javnost, izvrću činjenice i plasiraju nove neistine. Time je postalo jasno da Tanjug nije slučajno pogriješio, nego da iza svega stoji nečija namjera da se naruše odnosi Bosne i Hercegovine i Srbije te baci sjenka i kreira loša atmosfera uoči posjete Predsjedništva Bosne i Hercegovine Beogradu", stoji u saopćenju za javnost Kabineta člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakira Izetbegovića.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mrežaTwitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 17

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Ana

Bakire ne pravdaj se.Nisi ni malo pogriješio.

2 5

Samko

SJE RECENO KAKO TREBA NIKOM NIJE ZAPRIJETIO SAMO JE REKO DA BI SE BRANIO KAO I SVAKI BOSANAC..I NESERITE VISE VI IZ BG I RS ENT......SMRT FASIZMU SL NARODU BIH..

2 3

BINGO

Kad Dodik prestane provocirati izmišljenim referendumima onda treba uvažavati susjede, dok do toga ne dođe treba i njih provocirati jer do sad ni jednom rječju nisu osudili Dodokov govor o otcjepljenju, a mačku o rep nek zakače sa izjavama o poštivanju suvereniteta BiH. Vučič treba da se zapita na koliko stolica sjedi jer se može desiti da sjedne između..

7 6

* Sva polja su obavezna