Nastavlja se rat saopćenjima između SDA i SBB-a

Nastavlja se rat saopćenjima između SDA i SBB-a Izvor: N1

"U jučerašnjem pismu Vijeću za implementaciju mira Fahrudin Radončić je do kraja ogolio svoje namjere, ciljeve i politiku", navode iz SDA.

"Sve dok ne povuče preko hiljadu imenovanih zvaničnika svoje stranke sa raznih pozicija u BiH Radončić i njegov SBB su dio vladajuće parlamentarne većine, što ga obavezuje na konstruktivan odnos prema BiH i prema koaliciji. Očigledno je da Radončić želi biti i vlast i opozicija i na taj način pokušava steći jeftine političke poene", navode iz SDA.

"Međutim, u tome se prevario jer i oni koji su glasali za SBB očekuju da ta politička stranka u vlasti izvršava obaveze koje iz toga proizilaze. U protivnom to će biti najobičnija prevara i vlastitih birača. Radončićevi medijski spinovi su odavno prepoznati. Njegovo potcjenjivanje memorije i inteligencije građana ove zemlje je do sada već mnogo puta viđeno kao npr. fiktivni razvod sa vlastitom suprugom da bi se izrugao Zakonu o sukobu interesa, a domogao se ministarske fotelje", navode iz SDA.

Lider SBB-a Fahrudin Radončić jučer je upoznao visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini Valentina Incka da neće prisustvovati sastanku Upravnog odbora Vijeća za implementaciju mira sa liderima vladajuće koalicije. Kako je navedeno, "Radončić je upoznao Visokog predstavnika da neće učestvovati na ovom sastanku iz prostog razloga što je predsjednik SDA, gospodin Bakir Izetbegović, još u decembru prošle godine, a nakon toga i u martu ove godine, tražio od SBB-a da napusti vladajuću koaliciju".

"SBB je redovno informirao javnost i gospodina Izetbegovića da SDA treba hitno sastaviti novu parlamentarnu većinu i da uopće nije problem da SBB napusti jednu ministarsku poziciju u Vijeću ministara BiH, četiri ministarske pozicije u Vladi Federeacije, te preostale pozicije u tri kantona (u ostalih sedam kantona SBB uopće nije u vlasti). Sve ove pozicije su na raspolaganju koaliciji SDA - HDZ, odnosno Savezu za promjene", navedeno je u saopćenju SBB-a.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Tagovi: SDA

Komentara 3

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

pi

Nenormalni ljudi.

0 3

PETAR

NISU RADONČIĆ IZBACUJE BAKIRA IZ VLASTI JEL SA BAKIROM U BOSNI NIKO NEĆE

1 2

Haha

nisu jer sa SBB niko više neće ,propali uz šćepu.

0 1

* Sva polja su obavezna