Dan uživo: O Izetbegovićevom intervjuu, CIN-u, dijabetesu

Dan uživo: O Izetbegovićevom intervjuu, CIN-u, dijabetesu Izvor: N1

Izjava Bakir Izetbegovića za Deutsche Welle, koja glasi da je "Kosovo i ranije trebalo da bude priznato" izazvala je lavinu komentara i u zemlji i regionu.

Mi smo uživo u Sarajevu odakle se javlja naš Boris Brezo, donosimo reakcije uživo i iz Beograda, a o tome koliko su opasne ove izjave, te radi li se ponovno o skupljannju političkih poena razgovaramo u našem studiju sa doktorom političkih nauka Slavenom Kovečevićem.

Centar za istraživačko novinarstvo, koji se bavi istraživačkim pričama, s ciljem da pruži provjerene i istinite informacije, bazirane na činjenicama i dokazima, koje će građanima pomoći da bolje razumiju događaje, 13 i 15. novembra organizuje izložbu novinarskih fotografija i konferenciju o relevantnosti novinarskih izvora. Ovo su naše teme u Danu uživo.

Svjetski dan borbe protiv dijabetesa se obilježava 14. novembra u cijelom svijetu. Cilj obilježavanja je podizanje svijesti javnosti o opasnosti od epidemije dijabetesa, upoznavanje sa riziko faktorima za dijabetes i kako prevenirati dijabetes, te suzbijanje predrasuda o dijabetesu. Za Dan Uzivo o ovom danu govori prim. dr. Midhat Mujić - endokrinolog, dijabetolog, Predsjednik Saveza dijabetoloških udruženja u BiH.

Uživo smo u Mostaru i prosljavljamo jubilej - 65 godina postojanja Pozorišta lutaka. Tim povodom tokom cijelog mjeseca novembra mostarski lutkari organizuju brojna dešavanja za svu djecu grada Mostara.

Dobar dan će vam poželjeti Merima Šemić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Tagovi: Dan uživo

Komentara 0

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

* Sva polja su obavezna