SDA: Ova i slične harange su nama u BiH dobro poznate

SDA: Ova i slične harange su nama u BiH dobro poznate Izvor: Fena

SDA odbacuje harangu koja je pokrenuta od dijela srbijanskog establišmenta nakon intervjua člana Predsjedništva BiH iz bošnjačkog naroda i predsjednika SDA Bakira Izetbegovića datog agenciji Deutsche Welle, saopćeno je iz ove stranke.

"Ova i slične harange su nama u BiH dobro poznate još iz 90-tih godina i na njih nećemo nasjesti. Poručujemo svima pa i srbijanskom vodstvu da je odnose sa BiH moguće graditi samo na principima međusobnog uvažavanja, poštivanja i nemiješanja u unutrašnje stvari BiH.

Predsjednik Izetbegović u svom intervjuu nije iznio ništa što do sada nije rečeno. Iznio je stav BiH o nepostojanju konsenzusa o tom pitanju i svoj lični stav. Neće biti moguće graditi dobrosusjedske odnose ukoliko srbijansko vodstvo kao uslov za to postavlja slijeđenje njihovih stavova od strane zvaničnika BiH.

Zar je normalno da BiH i Kosovo, u situaciji kada u BiH ne postoji konsenzus za odluku o priznavanju Kosova kao samostalne države, imaju više administrativnih barijera u međusobnom komuniciranju nego što to ima i sama Srbija? To je na štetu BiH i to treba javno da se kaže. Umjesto toga pozivamo srbijansko vodstvo da se okrene rješavanju brojnih otvorenih pitanja između BiH i Srbije", stoji u saopćenju SDA.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 16

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Kamenko

Ovaj mislilac do Bakira izgleda da je sjeo na nesto tvrdo....

0 0

Above the limits

U laži su krate noge, osim ako iste nenadograđuju. Bilo kako bilo ništa nije vječno, tako neće ni ovaj narod biti primoran da trpi nametnute lidere, vlast, zakone, zauvijek. Molim se Bogu da pravda pobjedi u domu mom i u domu drugih ljudi, jer samo pravda i istina nije laž. Ja znam šta je moja istina, i moja djeca će da znaju, prijatelji ali i neprijatelji će da znaju, kada za to dođe tren. Zapamtio sam mnogo, od rođenja pa do danas ! Jednog dana i mi ćemo se pitati, a do tada neka je Bog s vama.

2 2

Cama

To bakire

5 2

* Sva polja su obavezna