Problemi za vozače širom Bosne i Hercegovine

Problemi za vozače širom Bosne i Hercegovine Izvor: N1

Zbog saobraćajne nezgode otežano se saobraća na magistralnom putu M-4 Doboj-Teslić, kod mjesta Jelah.

Padavine su oslabile ili prestale, tako da se saobraća po pretežno mokrom ili vlažnom kolovozu. Na zasjenjenim dionicama u višim predjelima mjestimično ima raskvašenog snijega. Na magistralnom putu M-16 Bugojno-Kupres-Šuica na pojedinim lokalitetima vjetar nanosi snijeg na kolovoz, što nalaže oprezniju vožnju. iz BIHAMK-a upozoravaju i na učestale odrone na brojnim dionicama.

Zbog redovnog servisiranja tunela Bijela Vlaka na autoputu A1 Zvirovići-Bijača, večeras od 22 do 01 sat, bit će zatvoren pravac Zvirovići – Bijača, dok će od 01 do 05 sati ujutro biti zatvoren pravac Bijača-Zvirovići.

Na magistralnom putu M-5 Sarajevo-Pale (dionici Ljubogošta-Pale) i dalje je, zbog radova, obustavljen saobraćaj u tunelu Kalovita Brda i saobraća se obilaznicom u neposrednoj blizini. Zbog deminiranja terena na magistralnom putu M-14.1 Brčko-Bijeljina u naselju Gredice, svakodnevno od 8 do 16 sati dolazi do povremenih polusatnih obustava saobraćaja.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo magistralni put M-14.1 Odžak-Vukosavlje, kao i magistralni put M-17 lokalitete Konjic (kod mosta) i Drivuša.

Izmjenjen je režim saobraćaja zbog radova na regionalnim putevima: R-469 Živinice-Međaš i R-461a Srebrenik-Donja Orahovica, a zbog aktiviranih klizišta na regionalnim putevima R-441 Banja Luka-Turbe (Ljubačevo) i R-454a Bratunac-Drinjača. Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Iz BIHAMK-a vozače podsjećaju da sutra na snagu stupa zakonska odredba o obaveznom posjedovanju zimske opreme.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 1

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Marcipan

Jos samo da plin zavrnu...

0 0

* Sva polja su obavezna