Tanjug odgovorio Izetbegoviću

Tanjug odgovorio Izetbegoviću Izvor: N1

Novinska agencija Tanjug ocijenila je da Bakir Izetbegović svojim saopštenjem, u kojem optužuje ovu agenciju za lažnu vijest, ne demantuje ništa od onog što je rekao, a ova novinska agencija prenijela, pa ni svoj politički stav o nezavisnosti Kosova.

U odgovoru na saopštenje Izetbegovićevog kabineta, Tanjug ocjenjuje da Izetbegović pokušava da negativan odjek svoje političke poruke preusmjeri na Tanjug i na taj način obezbijedi neku vrstu amnestije za sopstveni politički faul.

"Bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović, sudeći prema današnjem saopštenju svog kabineta, ne odriče se ''nade'' da će BiH priznati ''Republiku Kosovo'', niti stava da je ''BiH dosad trebalo to da uradi'', niti svoje uloge ''generatora'', koji to, kako je naveo, za DW - `gura`", navodi Tanjug u odgovoru.

Tanjug navodi da u Izetbegovićevom saopštenju, međutim, ne slučajno, nema ni riječi o tome koja je to lažna vijest, šta je to netačno objavio, nigdje demantija na ono što je Izetbegović rekao, pa ni čime je nastavio da "plasira nove neistine".

Iz Tanjuga napominju da je cijela teza o "lažnoj vijesti", namjeri i konstrukciji, koja se prebacuje ovoj agenciji zasnovana na nepreciznosti u odgovoru na pitanje da li će BiH priznati Kosovo.Tanjug je, kako se dodaje, odgovor Izetbegovića "nadam se da da" najprije prenio kao "da", a zatim to ispravio.

Ova agencija ističe u odgovoru da za "narušavanje odnosa BiH i Srbije", te "kreiranje loše atmosfere uoči posjete Predsjedništva BiH Beogradu" sigurno nije odgovoran Tanjug, kako tvrdi Izetbegovićev kabinet, već sam Izetbegović.

''On je uostalom, toga bio svjestan kada je rekao: "Što se mene tiče, dosad je Kosovo trebalo da bude priznato. Sad će se naljutiti naše kolege....". "Sa `ljutnjom kolega`, međutim, Izetbegović mora da se izbori vlastitim političkim kapacitetima i integritetom. Tanjug mu u tome neće pomoći", ističu iz ove agencije.

Takođe se navodi i da iz Tanjuga "umjesto da isprave očiglednu lažnu vijest, koju su plasirali", nastavljaju da "obmanjuju javnost, izvrću činjenice i plasiraju nove neistine".

Dijelove intervjua kojeg je član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović dao njemačkom Deutsche Welleu novinska agencija Tanjug prenijela je netačno, izvan konteksta i tendenciozno, iskrivljujući samu suštinu izjave, navodi se u saopćenju za javnost Kabineta člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakira Izetbegovića, ranije je saopćeno iz kabineta Bakira Izetbegovića.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 23

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

sta je fasisti

pa sta je covjek lose rekao?''vucic je odavno priznao kosovo kao i 100 i kusur drzava??? kad pred njim dodik tripuje da je rs drzava suti to mu nema dalekosezne posljedice....ma ko ih ebe sa njima samo treba ostro.

3 0

Jova

Tanjug je ovim srušio godinama građen rejting.Ko će ga drugi put citirati?Svi ga već zaobilaze.

3 1

Bosanac

Ljudi moji nije prloblem dali je ili nije Bakir nešto rekao koga god to interesuje može si sam provjeriti, ovdje je problem što neznamo zašto to Srbi izmišljaju i lažu kad i budala može saznati istinu da Bakir kojeg ja osobno ne volin nije nište loše rekao a nije rekao to što Srbi tvrde e to je meni interesantno ili su toliko glupi ili toiko zasljepljeni mržnjom Muslimana pa kad se neko objavi odmah udri po njemu, neznam što se iza ovog krije ,vidjet še mo ubrzo. A što se tiče Kosova pa Srbija je več priznala Kosovo samo što to nije javno i oficialno saopšteno. Priznala je Kosovsku Vladu poslala u nju Srbske ministre, je tomo granica i granični prelazi sa vojskom i policijom Srbi na Kosovo mogu samo sa Pasošem a Albanci u Srbiju Isto sam psošem pa šta dalje reči dvie normalne DRžAVE SRBIJA I kOSOVO REPUBLIKA

4 0

* Sva polja su obavezna