ViK danas isključuje 10 pravnih lica sa vodovodne mreže

ViK danas isključuje 10 pravnih lica sa vodovodne mreže Izvor: N1

Službenici KJKP Vodovod i kanalizacije Sarajevo danas počinje aktivnosti na isključenju potrošača iz sistema vodosnabdijevanja po osnovu neplaćanja računa za utrošenu vodu i odvodnju u ugovorenom roku.

Naime, potrošači su obaviješteni 23. oktobra da mogu zaključiti Ugovore o plaćanju duga pod povoljnijim uslovima. U periodu 23. oktobra do 9. novembra, ViK je sklopio Ugovor sa 173 korisnika, od čega je 17 pravnih lica i 156 iz kategorije domaćinstava.

Tokom oktobra potrošačima je uz račun dostavljeno 33.731 opomena pred utuženje za dugovanje iz perioda 1. januar do 30. juni 2017. godine.

Aktivnosti isključenja dužnika iz kategorije pravnih lica počinju danas i radit će se prema lokalitetu.

"Isključenja najvećih dužnika nećemo raditi po visini duga, nego prema lokalitetu, kako bismo povećali broj isključenih potrošača i izbjegli troškove transporta sa jednog na drugi kraj grada, više puta u toku dana", saopćeno je iz ViK-a.

Za danas je planirano isključenje deset dužnika na području Općine Centar i Stari Grad, a do 23. novembra u planu je isključenje ukupno 55 potrošača.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 2

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Jole Musa

Iskljuci hahaha,iskljuci hahahaha,iskljuci hahah....zvacu djecu ooooo djecooo...

0 0

Mirsad

Konacno jedna dobra vijest kad bi inspekcije pocele jos raditi u svim oblastima privrede kao napr.uplata poreza na doprinose od stranacki Tajkuna bilo bi napredka ali dok budu stranacki Inspektori kontrolisali iste nista od toga. Ja predlazem umjesto Inspektora da ulazak na radno mjesto bude elektronska kartica svi zaposleni bilo bi puno vise reda.

0 0

* Sva polja su obavezna