Predložena izgradnja garaže, kružnog toka i parka na UKCS

Predložena izgradnja garaže, kružnog toka i parka na UKCS Izvor: UKCS

U prostorijama Univerzitetskog kliničkog centra Sarajevo - UKCS u srijedu, 15. novembra 2017. godine upriličeno je potpisivanje protokola o realizaciji granta ovoj zdravstvenoj ustanovi u iznosu od 10.000 KM koje je Općina Centar izdvojila iz svog budžeta.

U ime Općine Centar protokol je potpisao načelnik dr. Nedžad Ajnadžić, a u ime Univerzitetskog kliničkog centra Sarajevo generalna direktorica prof. dr. Sebija Izetbegović.

Radi se o grantu za sufinansiranje nabavke računara i printera za potrebe Discipline za ginekologiju i porodiljstvo, koju čine Klinika za ginekologiju i Klinika za porodiljstvo.

"Današnje potpisivanje protokola je samo nastavak veoma uspješne saradnje Općine Centar sa Univerzitetskim kliničkim centrom. Također želimo pokrenuti proceduru nabavke dva potrebna aparata za hemodijalizu, koje bismo donirali Kliničkom centru i nadam se da ćemo to realizovati u prvom kvartalu naredne godine, kako bismo poboljšali uslove liječenja naših sugrađana, što nam je u konačnici i zajednički cilj", objasnio je Ajnadžić.

Izvor: UKCS

Ovom prilikom su predstavnici Općine Centar i Kliničkog centra razgovarali o tri velika zajednička projekta, čija realizacija je planirana za narednu godinu. Riječ je o izgradnji kružnog toka i podzemne garaže u krugu Kliničkog centra te izgradnji Doma penzionera na Nahorevu. Dogovoreno da se u narednom periodu potpiše memorandum o saradnji između Općine Centar i Univerzitetskog kliničkog centra Sarajevo.

Prvi zajednički projekt o kojem je razgovarano je izgradnja kružnog toka i proširenje saobraćajnice između ulica Asima Ferhatovića, Safeta Pašalića i Bolnička. Općina Centar je obezbijedila finansijska sredstva i ukoliko svi preduslovi budu ispunjeni do januara, početak realizacije ovog projekta je planiran za april naredne godine. Za realizaciju ovog projekta potrebno je da Uprava UKCS odobri izuzimanje jednog dijela zemljišta. Također je za ovaj projekt potrebno ukloniti montažni objekat u kojem je smještena Klinika za dermatovenerologiju, obaveza koju je Općina Centar preuzela na sebe, a spremna je pomoći i obnovu prostorija gdje bi radila ova klinika.

Izvor: UKCS

Uz riječi zahvalnosti za današnju donaciju ali i za sveukupnu saradnju, direktorica Izetbegović je dodala: "Predložili smo, između ostalog, da se u okviru realizacije projekta izgradnje kružnog toka izgradi i novi lijepi park u kojem bi pacijenti i posjetioci Klinike za ortopediju mogli provoditi vrijeme".

Također je razgovarano o izgradnji objekta podzemne garaže u krugu UKCS, gdje bi finansijer bila Općina Centar. Podzemna garaža bi u slučaju elementarnih nepogoda i proglašenja vanrednog stanja bila korištena kao sklonište za smještaj civila.

Izvor: UKCS

Tema današnjeg razgovora je bila i izgradnja Doma penzionera na Nahorevu, na zemljištu koje je u vlasništvu UKCS, gdje bi Općina Centar kao pripremu ovog projekta finansirala sanaciju klizišta na toj lokaciji.

Današnjem potpisivanju protokola prisustvovala je direktorica Discipline za ginekologiju i porodiljstvo UKCS doc. dr. Fatima Gavrankapetanović–Smailbegović, a u ime Općine Centar Osmo Babić, savjetnik općinskog načelnika i Belma Bašović iz Službe za rad, socijalna pitanja, zdravstvo, izbjegla i raseljena lica Općine Centar.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Tagovi: ukcs , općina centar

Komentara 6

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Hasko

pacijenti ce imati velike koristi od navedenih projekata...i garaza ce bit skloniste za civile?! - pa to je bas opravdano trosenje javnih sredstava!

1 0

Hoskokos

Ja na kliniku da izvadim Psa kazu ne radi ja.ode opet da uradim nalaz za Heliko.bakter Puyoli kazu ne radi. Kad ce raditi neznaju fali mi broj da zovem ja zvao nije proradilo i tako mjesec dva i vise nikad da uradim nalaz. Odem privatno i 50 markica. Jos nisam uradio nalaz Psa ne mogu da placam od minalne penzije privatno da vadim. Zakljucak:hocu da kazem da je lako usparati i smanjiti dug ne dati pravo da se pacijenti lijece i eto ustede. To je isto kad ja dobijem minimaln penziju i ne da zena da je trosim i ona uspara cjelu penziju a ja riknu ko dorat i gladan i zadan.

2 0

A

Što ne objavljujete komentare?Cenzura jel?

1 0

* Sva polja su obavezna