Kojović: Jedino građanski koncept garantuje opstojnost BiH

Kojović: Jedino građanski koncept garantuje opstojnost BiH Izvor: N1

Izjava člana Predsjedništva BiH Dragana Čovića kojom opisuje HDZ-ov Prijedlog izbornog zakona kojim je “najbitnije da se osigura pravo svakog od tri konstitutivna naroda”, te kako za njega građanska BiH znači unitarna država, govori o nedostatku širine pogleda na cjelokupnu sliku stvarnosti u BiH, saopćeno je iz Naše stranke.

 "Gospodin Čović je potpuno zamijenio teze u svojoj izjavi. Nije građanski koncept države uzrok rata nego je upravo nacionalizam koji on promovira izazvao i rat i drži nas u političkoj agoniji i ekonomskom siromaštvu više od dvije decenije. A istina je zapravo u tome da je građanski koncept za koji se mi zalažemo ne samo neophodan ukoliko želimo u EU, nego je BiH moguća samo kao građanska država. Nacionalizam je ideologija stara dva vijeka i u ta dva vijeka evropsko tlo je bilo natopljeno krvlju. Danas nacionalizam zastupaju samo oni koji su trajno okrenuti prošlosti, a ne budućnosti. Mi čvrsto stojimo na stanovištu da jedino građanski koncept države garantuje opstojnost BiH i da je EU naša budućnost”, rekao je predsjednik Naše stranke Predrag Kojović. 

Za Našu stranku je neprihvatljiv bilo kakav nacionalistički koncept koji isključuje ideje svih građanskih prava i sloboda, a prednost daje etničkoj pripadnost, saopćeno je iz Naše stranke.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 5

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

Posljednji komentari

Ahmad i Nedžad

Kakva građanska država? Pa glavno selo ove države Sarajevo u 21. stoljeću ima redukcije vode?

16 5

Nin

Može bit da ,može bit ne . Ako garantuje da nakon 50 godina opet neće biti klanja . A u međuvremenu da ne bude kulta ličnosti već uvažavanja vrijednosti različitosti i demokratskih principa . Nema tu komunistima ,socijalističkim nostalgičarima ,... mjesta

17 6

Kamenko

Moramo li svi saseliti u grad po tom tvom konceptu???Meni se ne slazi i ja bih bio gradjanin na selu.

16 6

* Sva polja su obavezna