Sarajevo: Policija ekspresno uhapsila pljačkaše

Sarajevo: Policija ekspresno uhapsila pljačkaše Izvor: N1

Sarajevska policija u utorak je u rekordnom roku uhapsila djevojku koja je, kako se navodi u izvještaju, događaj je zabilježen oko 19.20 sati.

Kako se navodi u izvještaju MUP-a KS, u 19,20 sati u ulici Alifakovac, općina Stari Grad Sarajevo, od strane nepoznatih lica izvršeno je krivično djelo razbojništva nad radnicom u prodavnici Block Market. Tom prilikom nepoznato žensko lice je uz prijetnju pištoljem otuđilo određenu sumu novca, a zatim se udaljilo u pravcu Vijećnice.

Radeći na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, istog dana u 19,35 sati, policijski službenici I PU su u tramvaju, u ulici Mula Mustafe Bašeskije, općina Stari Grad Sarajevo, pronašli i lišili slobode H.H., rođen 1993. godine u Sarajevu i M.L., rođena 1995. godine u Sarajevu, gdje su i nastanjeni, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela iz člana 289. i 239. KZ F BiH (Razbojništvo i Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga).

Prilikom pretresa kod H.H. je pronađen i oduzet pištolj - replika, kesa sa određenom sumom novca i dva paketića sa zeljastom materijom koja asocira na opojnu drogu marihuanu, dok je kod M.L. pronađen i oduzet jedan nož, sunčane naočale i 50 tableta koje izgledom asociraju na opojnu drogu ekstazi.

O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a isti su predati u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici rade na rasvjetljavanju i dokumentovanju kriminalnih aktivnosti navedenih lica, saopćeno je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 0

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

* Sva polja su obavezna