Airosft klub "Crna munja": Nemamo veze sa politikom

Airosft klub "Crna munja": Nemamo veze sa politikom Izvor: Crna Munja Facebook

Nakon napisa da se u BiH kreiraju paravojne formacije, oglasio se airsoft klub "Crna munja".

Njihovo saopštenje prenosimo u cjelosti:

Airsoft klub „Crna munja“ se ovim saopštenjem javno ograđuje od gnusnih laži i izmišljotina koje su objavljene u prilogu na Atv Banja Luka, dana 25.11.2017.godine. U spomenutom prilogu na ovoj televiziji naš klub se bez bilo kakve provjere i informisanja proglašava paravojnom formacijom, što je za sve naše članove i simpatizere skandalozno i šokantno. Ova televizija u svom prilogu dalje navodi da je naš klub direktno povezan sa gospodinom Bakirom Izetbegovićem, i njegovim političkim aktivnostima, što također dematujemo i napominjemo da naš klub nema nikakve veze sa politikom i političkim dešavanjima u BiH. 

Airsoft klub „Crna munja“ je osnovan 2010. godine i od prvog dana smo otvoreni za javnost, svaki obični građanin, novinar i bilo ko drugi, može u svakom trenutku dobiti bilo kakvu informaciju o našem klubu, i svaka naša aktivnost je isključivo javna.

S obzirom na ovu činjenicu i na činjenicu da je naš klub najveći i najpoznatiji airsoft klub u Bosni i Hercegovini, smatramo da novinari sa ove televizije nisu slučajno objavili sporni prilog, već da se iza cijele priče kriju mnogo veći faktori kojima je cilj stvaranje straha i panike među građanima BiH.

Također, mi sa ovim saopštenjem strogo osuđujemo ovaj i bilo koji drugi pokušaj da se airsoft, popularan, zanimljiv i ekstreman sport koristi kao sredstvo za ratnohuškačke i političke igre, koje su trenutno aktuelne na području BiH i regiona. U našoj zemlji trenutno postoji pedesetak airsoft klubova, na isti način se sprovode aktivnosti iz ovog sporta u svakom klubu, airsoft kao sport ne poznaje etničke, vjerske i nacionalne podjele.

Međutim, spomenuta televizija je svojim prilogom javnosti zapravo poručila da se u RS-u igra airsoft, dok su u FBiH airsof klubovi navodno Bakirove paravojne formacije, što naravno nije tačno.

Naš klub je već prijavio navedenu televiziju RAK-u, gdje smo ih upoznali sa spornim prilogom. Mi se nećemo zaustaviti na tome, i pripremamo jednu obimnu tužbu po više osnova, prije svega klevete i narušavanja ugleda, te nanošenja ekonomske štete našem klubu.

Da bi smo u budućnosti spriječili zloupotrebu našeg kluba i općenito airsofta kao sporta, dužni smo da reagujemo na ovaj način", navodi se u saopćenju airsoft kluba "Crna munja".

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 16

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Tango9

Srbi ce izmisliti sebi neprijatelja, ako ga ne pronadju onda sami sa sobom ratuju. U njihovoj istoriji je poznato da prvo eleminisu svoj drzavni i vojni vrh,onda rokaj tko koga stigne.

6 4

Slika kaze sve

Nisamo znali da sportski klubovi nose duge cijevi i vojnu uniformu. Tako barem ova slika pokazuje.

13 16

dbfix

Ama čovječe prosurfaj malo, ako ne znaš! Ovo su replike oružja i pucaju plastičnim kuglicama. Evo nedavno u Zenici bilo takmičenje. Pogledaj: https://www.zenicablog.com/zenica-airsoft-master-2016/

9 2

* Sva polja su obavezna