SDS: Pitajte Hrvate iz Kiseljaka kako su opstali u ratu

SDS: Pitajte Hrvate iz Kiseljaka kako su opstali u ratu Izvor: N1

Nakon današnjih izjava predsjednice Hrvatske Kolinde Grabar - Kitarović, oglasilo se rukovodstvo SDS koje je kazalo da je to "proziran pokušaj da se zamagli istina".

Saopćenje prenosimo u cjelosti:

"Izjava predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović dakako je tobože ''istorijska činjenica da je hrvatski narod u BiH prva žrtva velikosrpske agresije'' odraz je njenog osjećaja kompleksa i proziran pokušaj da se zamagli istina. 

Samo osoba bez imalo empatije prema tuđm žrtvama, može negirati da je prvi zločin u BiH počinjen u Sijekovcu i to od strane hrvatske regularne vojske. Šta je ubistvo 70 Srba, civila, a među njima žena, djece i staraca, ako ne zločin i agresija?

Šta su za predsjednicu Grabar-Kitarović masovne grobnice u Mrkonjić Gradu? Da li su za nju akcije vojske Reublike Hrvatske - „Južni potez“, ''Sana'' i „Maestral“- u kojima je pobijeno više od 1.800 ljudi i protjerano preko 120.000, ''humanitarne aktivnosti''?

Tokom ovih akcija, koje su bile nastavak „Oluje“, raseljeno je 120.000 ljudi. Šta je to ako nije zločin i agresija?

Pozivamo predsjednicu Grabar-Kitarović da pita Hrvate iz Kiseljaka, kako su i zahvaljujući kome opstali u ratu!

Umjesto što se bavi zamjenom teza i pokušajem satanizacije srpskog naroda, gospođa Grabar-Kitarović bi trebalo da se pozabavi problemom povampirenja ustaštva, koji Hrvatsku udaljuje sa puta modernih, demokratskih država.

Neprimjerena retorika predsjednice Hrvatske, prvenstveno nanosi štetu hrvatskom narodu, posebno onom u BiH, kojeg je zbog ovakve politike Zagreba svaki dan sve manje i manje u BiH", navodi se u saopćenju.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mrežaTwitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 38

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Topgun

Kupujuvi cigaretevod Dodika i prodajuci ihuslimanima

2 1

Da li znate

Ne znam kako su Hrvati za vrijeme rata prosli u Kalesiji, ali znam da u Kalesiji ima veoma malo Hrvata, njih oko pedesetak. Ali, znam da je na izborima za hrvatskog clana predsjednistva u Kalesiji Zeljko Komsic dobio oko preko 2000 hiljade glasova. Toliko o ravnopravnosti i demokratiju u Federaciji.

8 3

re da li znate

Ti si izgleda u rodu onom Nini Raspudicu,ponavljas stvari kao on iako su se desile prije 4 godine.Usput da te informisem,tada u Kalesiji je SDP pobijedio,pa je bilo logicno da su glasali za Komsica jer je bio kandidat ispred SDP-a.

2 0

* Sva polja su obavezna