Neprihvatljiv zahtjev Kluba Bošnjaka

Neprihvatljiv zahtjev Kluba Bošnjaka Izvor: N1

Vijeće za zaštitu vitalnog interesa Ustavnog suda Republike Srpske danas je odlučilo da nije prihvatljiv zahtjeva Kluba delegata bošnjačkog naroda u Vijeću naroda RS za utvrđivanje postojanja vitalnog nacionalnog interesa konstitutivnog bošnjačkog naroda u vezi sa Rezolucijom o zaštiti ustavnog pretka i proglašenju vojne neutralnosti RS.

Radi se o Rezoluciji koju je Narodna skupština RS donijela na sjednici održanoj 18. oktobra 2017. godine.

"Ovakvu odluku Vijeće je donijelo, jer je ocijenjeno da osporena Rezolucija Narodne skupštine RS ne sadrži opšte pravne norme i da, shodno tome, nema obavezujući karakter, tako da po svojoj pravnoj prirodi ne predstavlja pravni već politički akt kojim se izražavaju politički stavovi Narodne skupštine RS", navodi se u saopštenju iz Ustavnog suda RS.

Kako se dodaje, Vijeće je utvrdilo da nije u njegovoj nadležnosti da ocjenjuje saglasnost osporene Rezolucije sa odredbama Ustava kojima se štite vitalni nacionalni interesi konstitutivnih naroda u RS.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mrežaTwitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 1

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Mirsad

Cuj ne prihvatljiv zahtjev! Pa nikada nece ni biti prihvatljiv dok vlada secesionisticka Vlada i Dodik na celu jer oni bi najradije da ostali i ne postoje u RS .

2 2

* Sva polja su obavezna