Čović pozvao sve logoraše da tuže BiH

Čović pozvao sve logoraše da tuže BiH Izvor: N1

Predsjedavajući Predsjedništva BiH i lider HDZ-a pozvao je danas sve logoraše, bez obzira u čijem su logoru bili u BiH, da tuže Bosnu i Hercegovinu.

Na novinarsko pitanje kako komentariše najave da bi mogle uslijediti tužbe protiv Hrvatske nakon presude u slučaju Prlić i ostali, Čović je kazao da će "spekulacija biti, kao i alata za stvaranje nereda u BiH."

"Javno pozvivam sve logoraše u BiH, bez obzira čijem logoru su bili, da tuže BiH jer sve što se dešavalo u BiH je ugrađeno u BiH koju prepoznajemo kao Dejtonsku BiH. To se odnosi na sve logoraše Bošnjake, na sve logoraše Hrvate i na sve logoraše Srbe. BiH treba pronaći način kako pomoći tim ljudima", izjavio je Čović.

Premijer Hrvatske Andrej Plenković na isto pitanje je odgovorio: "Ovo nije bila presuda za odgovornost država nego pojedinaca. Ne vidim pravni temelj za takve procese."

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mrežaTwitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 78

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

uMaricuTrpaj

BiH ce bankrotirati cim ove kriminalce strpa u zatvor, valja ih u ovolikom broju hraiti godinama u zatvoru.

0 0

INZKO

Gospodine Čoviću! Jedino je ispravna TUŽBA PROTIV HRVATSKE DEMOKRATSKE ZAJEDNICE, DOKAZANE ZLOČINAČKE ORGANIZACIJE, a vi ste uskoro na crnoj listi State Departmenta!

5 0

Neron

Zamislite sad, da na primjer njemacka kanclerka Merkel izjavi, da trebaju bivsi logorasi iz Ausvica građani Poljske da tuze svoju vlastitu drzavu Poljsku a ne Njemacku... Jako drsko i bezobrazno...

5 0

* Sva polja su obavezna