Aplikacija otkriva šifru za svaki zaključani Wi-Fi

Aplikacija otkriva šifru za svaki zaključani Wi-Fi Izvor: Pixabay

Postoji način kako otkriti bilo koju šifru za Wi-Fi.

Naime, aplikacija imena Instabridge popularna je jer pomaže u otkrivanju šifri za bežični internet.  Ova je aplikacija dostupna i na iOS-u i na Androidu, što znači da je koristi veliki broj korisnika.

Kad je otvorite, pojavit će vam se popis W-Fi pristupnih tačaka na mreži, gdje možete pročitati naziv ulice u kojoj se nalazi ta bežična mreža, potom i informacije o brzini downloada i uploada, a i naziv same pristupne točke i šifra.  Kad nađete najjači signal, u samo nekoliko jednostavnih koraka možete doći do šifre i pristupa Wi-Fiju.

Kad se želite spojiti na mrežu čiju šifru nemate, kliknete na okruglu plavu tipku, čime pristupate listi sa svim obližnjim dostupnim mrežama kojima možete pristupiti zahvaljujući aplikaciji.  Lista sadrži naziv pristupnih tačaka, a u produžetku nude i tipku koja vas vodi u Google Maps, pritiskom na što se pokreće aplikacija Mapsa, koji vam nudi rutu kako doći do te pristupne tačke.

Dodirom na naziv pristupne tačke možete pogledati kakav je protok interneta, točna adresa te radi li se o restoranu, kafiću ili čemu trećem, kao i samu šifru bežične mreže.

Izvor: YouTube

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mrežaTwitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Tagovi: wi-fi , instabridge

Komentara 3

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Big AL

Nije losa aplikacjna samo sto aplikacija prikazuje password od wi-fi mreza koje imaju wpa zastitu a dok wpa2 nemoze da prikaze

0 1

Hipokrit

Odavno se već zna da je wifi nesiguran i da se može probiti njegova zaštita. Biće da je ovo vijest za fanove Parova u pauzi...

1 2

Max

A aplikacija proslijedi i podatke vasih mreza zajedno sa passwordima :)

9 3

* Sva polja su obavezna