Inzko: Stranke moraju postići dogovor i izbornoj reformi

Inzko: Stranke moraju postići dogovor i izbornoj reformi Izvor: YouTube/N1
Inzko

Visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko izjavio je u Briselu da političke stranke u BiH moraju da postignu dogovor o izbornoj reformi, što bi omogućilo nesmetano sprovođenje izbora i izbornih rezultata naredne godine.

"Političke stranke i njihovi lideri moraju biti spremni na kompromise i pronaći rješenje. To nema alternativu", rekao je Inzko u razgovoru sa rukovodećim direktorom za Evropu i centralnu Aziju Evropske službe za spoljno djelovanje Tomasom Maer-Hartingom, članom EU parlamenta Kristijanom Dan Predom i drugim zvaničnicima EU.

Inzko je naveo da je druga ključna oblast u kojoj BiH mora da postigne napredak vladavina prava, saopšteno je iz OHR-a.

"Želim da naglasim da je vladavina prava, uključujući borbu protiv korupcije, osnova ekonomskog razvoja, koji je ovoj zemlji prijeko potreban", istakao je Inzko.

On je tokom sastanaka predočio viđenje političke situacije u BiH i budućih izazova.

Inzko je na konferenciji, koju je organizovao Evropski parlament, održao govor o temi "Evropska BiH: Kulturna raznolikost i pomirenje".

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mrežaTwitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 7

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

Posljednji komentari

Zasto da se neko ljuti na demokratiju?

Nema nista da se postize. Izborni zakon se zna, i po njemu se treba i u iducoj godini glasati. Sto ima veze, sto u Kalesiji ima 34 Hrvata sa pravom glasa, a Zeljko komsic dobije preko 2000 glasova. Isto je i u Gorazdu, tamo ima dva , tri Hrvata sa pravom glasa, a Zeljko komsic dobije 3000 glasova. Sto to ima veze, pa zar se nismo odlucili za demokratiju. DEMOS na starogrcnom znaci narod. To u praksi znaci da je narod birao i izabrao. Zasto da se Hrvati ljute?

1 0

INZKO

U potpunosti provesti presudu "SEJDIĆ-FINCI" i u nju uključiti građansku opciju "slučaja Božo Ljubić"!

1 0

Home

Daj ba i tebe je dosta.Ti samo nešto komentarišeš,osuđuješ...Imaš li ti ikakve ovlasti u ovoj zemlji?Ako imaš onda reaguj protiv fašizma i fašista koji se više i ne skrivaju nego otvoreno rade na razgradnji zemlje i ponose se zločinima.

10 0

* Sva polja su obavezna