Silajdžić o izjavi Izetbegovića: To je dobro rekao

Silajdžić o izjavi Izetbegovića: To je dobro rekao Izvor: N1

To je dobro rekao, politika vanjskih poslova se vode u Sarajevu poštujući integritet, suverenitet i to smo obavezni prema Daytonu, kazao je u Pressingu bivši član državnog Predsjedništva i ministar vanjskih poslova BiH Haris Silajdžić komentirajući današnju izjavu Bakira Izetbegovića u Beogradu.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je danas rekao, a presjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović ponovio, da će se BiH po pitanju priznanja Kosova voditi stavom Srbije. Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegoviće je reagovao na ovu izjavu kazavši da to nije službeni stav Predsjedništva BiH.

''To je dobro rekao. Politika vanjskih poslova se vode u Sarajevu poštujući integritet, suverenitet i to smo obavezni prema Daytonu. A u Daytonu je posebno naglašeno u prvom članu da se dvije susjedne zemlje obavezuju i nisu nikakvi garanti kako se to kaže, nego su se obavezale kao strane u mirovnom sporazumu, da ni na koji način ne utiču na integritet, suverenitet i međunarodni subjektivitet BiH na bilo koji način. Tako piše. To je obaveza kao što je obaveza iz Daytona usaglašena da se, što se tiče naoružavanja, poštuju neke odredbe iz Daytona", zaključio je Silajdžić.

Izvor: N1

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mrežaTwitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 31

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Fuad Imamović

Ovaj se komentar odnosi na Vaše žurnaliste voditeje?Molio bi kad se spominju entiteti Bih da se upotrebljavaju puni nazivi onako kako su registrovani. Bosanskohercegovački entitet taj i taj,za distrikt isto?

0 0

Covicev trik

Boze, koliko smo kao obicni citaoci naivni. Jedni napadau "ove jedni one". Kao prvo nismo razumjeli sustinu problema. Covic je svojom izjavom u Beogradu namjerno "bacio kosku" da bi u trenutku kada su veoma zategnuti odnosi izmedju Hrvata i Bosnjaka zbog haske presude, problem prenio i na Bosnjake i Beograd. Sad su Srbi iz RSa i Srbi iz Srbije zavadjeni sa Bosnjacima. To je bio cilj Covica, i u tome je uspio. Sad mnogi napadaju Izetbekovica, on zapravo nije nista novo rekao. Pa zar se politika BiHa ne vodi u Sarajevu? Sad se Covic potajno smjeska.

1 0

MAMIĆ

BAKE JE POGRJEŠIO BOSNA PRIZNAJE KOSOVO ČIM HRVATSKA NAREDI I ČOVIĆ JE ZA TO

0 4

* Sva polja su obavezna