Haris Silajdžić o povratku u politiku

Haris Silajdžić o povratku u politiku Izvor: N1

Bivši član državnog Predsjedništva i ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Haris Silajdžić gostovao je u Pressingu na N1 televiziji.

Na pitanje da li razmišlja o povratku u politiku nakon izgubljenih izbora 2010. godine, Silajdžić je kazao da 2010. godine nije izbore izgubio on, već je izgubljen "projekat generacije."

''Stvarno ne znam. Zavisi između ostalog i od mojih iskustava koje imam. Ne mogu se ljudi trošiti tek tako. Ličnosti se stavljaju u prvi plan. Nisam ja izgubio na izborima 2010., izgubili smo projekat generacije. A to su bili energetski projekti koji su vrijedili 7 milijardi maraka. I to nikad neću oprostiti ljudima koji su to uradili, to su uradili vrh SDA i vrh SDP-a i neki mediji. Meni je neobjašnjivo da neko može učiniti jednu takvu stvar iz čistog politikanstva. Sedam milijardi maraka, da se ništa ne privatizira. Tako smo rekli investitorima", rekao je Haris Silajdžić.

Gost Pressinga je kazao da danas BiH ima veći uvoz električne energije od izvoza.

"Bili bismo među vodećim privredama u regiji. To je bio način apsolutno povoljan za BiH. Ulaganja u te projekte i to ne samo novaca nego i znanja. Danas bismo imali stotine stručnjaka. Dakle, nažalost to nismo uradili. Čitava jedna generacija je kažnjena. Nema dana kada ne mislim na to. Rekli smo, sazovite pres-konferenciju da vidimo koje su to mutne radnje. Sazvali su, ali oni koji su je sazvali nisu došli jer nisu imali šta reći", prisjetio se Silajdžić.

Da li ovo znači da optužete dirtektno za stanje u BiH SDA i SDP?

"Članovi SDA i SDP-a to nisu znali kao ni većina građana."

Tihić i Lagumdžija?

"Naravno. Ja sam sjedio s njima i predlagao im. Problem je bio čisto politikanstvo, nažalost. Sada imamo drugi projekat, pripremili smo studiju, jedan mali elaborat o tome kako staviti državnu imovinu u funkciju građana BiH?", odgovorio je Silajdžić.

Izvor: N1

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mrežaTwitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 6

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

As

Od povratka nema napretka . Hoće li se pojaviti neko normalan .Svi koji su bili na političkoj sceni BiH zadnjih 25 godina ostaju bez mog glasa jer su kredite potrošili

1 0

Ee

Hare glumi u pocetku intervjua nekakovog mislioca , rasteze s govorom i citav govor samo mljacka. Ne spominje logore sto je drzala tzv. armija BiH sa Srpskim i Hrvatskim zarobljenicima kao i mudzahedine, vehabije i ISIL-ovce. Islamiziranje BiH i uvoz Arapa. Sazeto on je jedan LICEMJER kao i Allija. Jedno prica drugo radi.

3 5

MAMIĆ

NE VRAĆAJ SE NEK SVI MI POCRKAMO A TAKO I BAKETU LAGUNĐI ŽELIM PAST ĆEMO TRAVU

13 8

* Sva polja su obavezna