Vulin: Izetbegović je čovjek opasnih namjera

Vulin: Izetbegović je čovjek opasnih namjera Izvor: Tanjug/ DIMITRIJE GOLL

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin ocijenio je da je bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović u Beogradu pokazao da je "čovjek opasnih namjera" i da "planski" radi na urušavanju BiH.

Vulin je istakao da ne može da se nađe Izetbegovićev potez koji vodi ka miru i razumijevanju.

"Izetbegović je pokazao, ne samo ljudsko nepoštovanje i nepristojnost, nego je još jednom potvrdio da je čovek opasnih namera iz čije politike može samo da se izrodi sukob", rekao je Vulin.

On smatra da je Izetbegović čovjek koji planski urušava BiH od koje pokušava da stvori potpuno nefunkcionalnu zemlju, koja će se, ako je ikako moguće, posvađati i sa samom sobom, ali i sa svim zemljama u okruženju.

Vulin kaže da predsjednik Srbije Aleksandar Vučić nema sa kim da razgovara o miru sa bošnjačke strane u BiH, ali da građani Srbije mogu da budu ponosni na predsjednika i strpljenje i uzdržanost koje pokazuje.

"Da budemo ponosni sa kojom upornošću on /Vučić/ stalno prelazi preko uvreda koje dolaze od Izetbegovića, preko pokušaja ubistva u Srebrenici koji još nije rasvetljen", ocijenio je Vulin.

Izetbegović je danas u toku zajedničke konferencije za novinare sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem demantovao navode koje je nekoliko minuta ranije iznio predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović.

Izetbegović se obratio javnosti nakon što je Vučić rekao da mu je Čović jasno poručio kako je stav Predsjedništva BiH da slijedi politiku Srbije u vezi sa priznavanjem Kosova.

On je rekao da je Čovićev izrekao lični stav, a ne usaglašeni stav Predsjedništva BiH, i da će se stavovi BiH donositi u Sarajevu, odnosno da se spoljna politika BiH neće kreirati u Beogradu. 

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mrežaTwitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 54

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Muho

Prvo se demantuje da nema u BH onih koji se spremaju za rat, a zatim kada Izetbegović istupi mimo diplomatskog protokola na konferenciji za štampu, onda biva podržan sa 100.000 nekakvih boraca spremnih za rat, a koji su se pojavili niotkud! Ako se budu ovakve priče pričale o ovakvim temama, u BH neće htjeti živjeti nitko pametan osim ovih što se spremaju za nekakav rat! Ovi u "sendviču" nikako da skontaju da su u Evropi.

0 0

Nin

Ti da kažeš to ?

4 2

Oko

Sto te je sunce oprzilo pa si tako pocrnio

3 2

* Sva polja su obavezna