Suljagić: Skandalozna izjava Čovića o priznanju Kosova

Suljagić: Skandalozna izjava Čovića o priznanju Kosova Izvor: N1

Nakon posjete Predsjedništva BiH Beogradu i jučerašnje konferencije za medije, uslijedile su brojne reakcije, a oglasio se i predsjednik policičkog savjeta Građanskog saveza, Emir Suljagić.

Njegovu reakciju prenosimo u cjelosti:

"Povodom jučerašnjeg incidenta koji se dogodio u Beogradu tokom konferencije za medije članova Predsjedništva BiH i Predsjednika Srbije, i mnogih reakcija koje su uslijedile, kao kandidat za bošnjačkog člana predsjedništva koji je dobio 115 hiljada glasova i građanin BiH smatram skandaloznom izjavu Dragana Čovića o priznanju Kosova.

Naime, vanjsku politiku BiH vodi Predsjedništvo BiH u skladu sa Ustavom BiH i bilo koja druga zemlja, uključujući i Srbiju, nema pravo veta na odluke suverene države Bosne i Hercegovine. U tom smislu, smatram da je mjerodavna i potrebna bila intervencija Bakira Izetbegovića koju podržavam.

Smatram da je važno da se svi koji se bave javnim životom u BiH drže principa odbrane suvereniteta i interesa BiH, posebno imajući u vidu da su Hrvatska i Srbija izuzetno negativno nastrojene prema interesima BiH kao države jednakopravnih građana. Moje mišljenje o Izetbegoviću me ne spriječava da stanem u njegovu odbranu kada ga napadaju što radi ono što mu je ustavna i patriotska obaveza a to je odbrana interesa države za koju su živote dale hiljade najboljih sinova i kćerki naše domovine.

Duboko se ne slažem sa politikom koju je Izetbegović vodio, posebno u odnosu na popuštanje HDZ-u, kao i SNSD-u, međutim u ovom slučaju je postupio pravilno i nadam se da će nastaviti voditi politiku na način koji je pokazao jučer u Beogradu", naveo je Suljagić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mrežaTwitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Tagovi: Emir Suljagić

Komentara 21

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Voda

Zato udružimo se svi zajedno i pobijedimo na izborima i idimo naprijed.

0 0

Čija je Bosna?

Ja bih se ovom prilikom zahvalio svoj braći Bošnjacima, pa i nekim Hrvatima (sic Stjepan Kljujić!) na svesrdnoj pomoći u stvaranju Republike Srpske...

8 13

Ma jok

nakaradni entitet rs su stvorili Srbi na krvlju i genocidu Bošnjaka .BiH je zemlja Bošnjaka ,Srba i Hrvata i ostalih,i svih dobronamjernih ljudi koji vole BiH.Kome se ne sviđa takva,eee onda pod hitno neka ide iz nje ,jer nam ne trebaju neprijatelji BiH.Toliko.

17 3

* Sva polja su obavezna