Čavić: Nemoguće zauzeti jedinstven stav

Čavić: Nemoguće zauzeti jedinstven stav Izvor: N1

U Predsjedništvu BiH nemoguće je zauzeti zajednički stav i postići jedinstven politički pristup u manifestaciji spoljne politike, a time i odnosa sa Srbijom, ocijenio je predsjednik Narodnog demokratskog pokreta (NDP) Dragan Čavić.

Komentarišući potez bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića na jučerašnjoj konferencije za novinare u Beogradu, Čavić je naveo da upravo Izetbegović iz tog okvira iskače u kontinuitetu.

Čavić je rekao Srni da to što se juče desilo u Beogradu predstavlja nastavak nemogućnosti za postizanje sporazuma unutar Predsjedništva BiH o jednistvenom stavu o brojnim pitanjima, a samim tim i o pitanju bilateralnih odnosa BiH i Srbije.

On je naveo da je diplomatski neuobičajeno da onaj koji nije predsjedavajući Predsjedništva BiH daje bilo kakvu izjavu u trenutku kada su ostala dva člana Predsjedništva tu, dodajući da je to bila potreba Izetbegovića da pridobije bošnjačko biračko tjelo.

"Izetbegovićeva jučerašnja manifestacija nije bila namijenjena opštoj javnost, već bošnjačkoj s ciljem da bi on /Izetbegović/, po tradiciji, nastavio svoj politički nastup u ekskluzivnosti zasupanja bošnjačkih interesa. Ne vjerujem da Izetbegović u tome uspijeva. Jedino uspijeva u prikazivanju ružne slike o BiH", naveo je Čavić.

Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović juče je u toku zajedničke konferencije za novinare sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem demantovao navode koji se odnose na pitanje Kosova, a koje je samo nekoliko minuta prije iznio predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mrežaTwitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Tagovi: dragan čavić

Komentara 26

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Voda

Skuliraj.

1 0

Catalon

Cavicu znas i sam da je Coviceva izjava sramotna.Uadto natusavas svoj solidan imidz Sta bi bili fa je taj licemjer i promocatelj zlocina o zloci aca (pravosnaz o osidkenih) u kontekstu price naveo Hrvatsku.Molimmmmm?

2 1

Catalon

Da li ste g.Cavicu istovjetno reagovali ds jd Covic,kao sto radi odavno, u.jesto Srbome naveo Hr.?Nezamislivo je fa jedan od tri celna covjeka jed e drzave kaze ds ce u bilo kom potanju slojedito polotoku druge zemlje.Nonsens.Licemjer i promicatelj zlocina 1

3 1

* Sva polja su obavezna