Hapšenje zbog izazivanja opće opasnosti u Sarajevu

Hapšenje zbog izazivanja opće opasnosti u Sarajevu Izvor: N1

Sarajevska policija uhapsila je jučer jednu osobu zbog izazivanja opće opasnosti.

Kako je navedeno u izvještaju MUP-a KS, dana 06.12.2017.godine u 19,20 sati, u parku “Hastahana”, ulica Kranjčevićeva, općina Centar Sarajevo, od strane NN lica bačena je staklena boca sa zapaljivom tešnošću tzv. “molotovljev koktel”.

Tom prilikom nije bilo povrijeđenih osoba, dok je nastupila materijalna šteta. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a uviđaj su obavili policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještak PPZ-a. Radeći na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, dana 07.12.2017.godine u 02,00 sati, policijski službenici su na podrućju općine Novi Grad Sarjevo, pronašli i lišili slobode V.M., rođen 1990.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 323. KZ F BiH (Izazivanje opće opasnosti).

Isti je predat u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju opisanog krivičnog djela.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mrežaTwitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Tagovi: MUP KS

Komentara 1

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Riks

Vjezba mali. Provociraju, posmatraju pa zadokumentuju.

0 0

* Sva polja su obavezna