Društvo novinara BiH osudilo ponašanje Dženana Selimbegovića

Društvo novinara BiH osudilo ponašanje Dženana Selimbegovića Izvor: N1

Društvo novinara Bosne i Hercegovine oštro je osudilo ponašanje, kao i diskriminatorski i krajnje uvredljiv odnos uposlenika Predsjedništva Bosne i Hercegovine Dženana Selimbegovića prema novinarkama Saneli Prašović - Gadžo i Arijani Saračević - Helać.

Pozivali su Predsjedništvo Bosne i Hercegovine da ispita da li je došlo do kršenja Zakona o zabrani diskriminacije i Zakona o ravnopravnosti spolova, obzirom da je Selimbegović uposlenik te institucije.

Ističu da je neophodno preduzeti adekvatne mjere protiv autora objave obzirom da javnost očekuje ne samo informaciju zbog čega, već i osudu neprihvatljivog društvenog ponašanja jednog službenika državne javne uprave.

"Službenik Predsjedništva BiH je na društvenoj mreži - javnom prostoru, o novinarkama i ženama, Arijani Saračević-Helać i Saneli Prašović-Gadžo upotrijebio neciviliziran riječnik i time - ponašanje. Društvo novinara BiH poziva sve predstavnike svih nivoa vlasti da osude ovakva ponašanje službenika prema novinarima i novinarkama", saopćeno je iz te organizacije.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mrežaTwitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 1

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Visegrad

Pa jesu li novinari bezgrešni ??

0 0

* Sva polja su obavezna