Klub Hrvata u Domu naroda: Nećemo davati izjave

Klub Hrvata u Domu naroda: Nećemo davati izjave Izvor: N1

"U znak našeg prosvjeda, prije i nakon današnje sjednice nitko od izaslanika iz Kluba hrvatskog naroda neće davati bilo kakve izjave", navodi se u izjavi predsjednika Kluba izaslanika hrvatskog naroda Tomislava Martinovića.

"Polazeći od Opće deklaracije UN-a o ljudskim pravima koja između ostaloga kaže da svatko ima pravo na slobodu mišljenja i izražavanja Klub izaslanika hrvatskog naroda u Domu naroda FBiH osuđuje govor mržnje i selektivno izvještavanje dijela medija u vezi posljednje presude Haškog tribunala ali i brojnih drugih dnevno političkih tema.

Izražavamo punu podršku hrvatskim medijima, uglavnom portalima iz Hercegovine, Središnje Bosne i Posavine, koji su, kao i njihovi novinari ili administratori društvenih mreža već danima izloženi napadima, prijavama, gašenjem servera, Facebook profila itd a sve zbog korištenja prava na slobodu izražavanja i kritičkog promišljanja.

Žalosti nas da je i Udruga BH novinara u svom posljednjem istupu, po tko zna koji put selektivno pristupila zaštiti novinara i zaštiti ljudskih prava ne spominjući ni jednom riječju drugu stranu napada.

Izostao je osvrt na govor mržnje i od strane međunarodnih organizacija čiji je primarni cilj zaštita ljudskih prava u Bosni i Hercegovini. Stoga ih pozivamo da i ovaj put budu jasni i glasni kao prilikom puno manjih slučajeva te da ispune svoju misiju u ovoj zemlji, izvrše istragu i zaštite prava i slobode svih građana i naroda.

U znak našeg prosvjeda, prije i nakon današnje sjednice nitko od izaslanika iz Kluba hrvatskog naroda neće davati bilo kakve izjave", navodi se u izjavi predsjednika Kluba izaslanika hrvatskog naroda Tomislava Martinovića.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mrežaTwitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 5

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Hrvat

Znaci i vi podrzavate ratne zlocince na celu sa svojim sefom koji ce vas na kraju dobro izraditi jer on gleda samo svoj interes i gdje je on boli njega uvo za hrvate hrvate postene

5 1

.

Radite. Svoj poso za koji ste placeni. Ne. Vodite. Traceve

1 1

.

Sutnja je. Zlato

1 0

* Sva polja su obavezna