Hodžić: BiH želi Terima za selektora

Hodžić: BiH želi Terima za selektora Izvor: Reuters

Predstavici Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine (N/FS BiH) u Istanbulu su održali pregovore s poznatim turskim trenerom Fatihom Terimom koji je jedan od kandidata za selektora reprezentacije BiH.

Bivši bh. nogometaš Tarik Hodžić, posrednik u pregovorima, kazao je novinarima nakon sastanka da čelnici Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH žele Terima za selektora.

"Mi smo u potrazi za selektorom. Terim je jedan od pet najboljih trenera svijeta. BiH ga želi za selektora. Sada ćemo vidjeti šta će se desiti. Razmislit ćemo. Imamo dobru reprezentaciju, ali trenutno nemamo selektora. Nadam se da će doći", rekao je Hodžić.

Terim je izjavio kako je imao kontruktivne razgovore s delegacijom Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.

"Bio sam na ručku s prijetaljima iz BiH. Bila je zaista ugodna atmosfera. Razgovarali smo o fudbalu. Drago mi je da su ovdje u Istanbulu. Bosna i Hercegovina nam je blizu. Tarik je moj prijatelj i bivši saigrač. Narednih dana ćemo vidjeti šta će se desiti", rekao je turski trener.

Na pitanje da li su postigli određeni dogovor, Terim je kazao da će javnost saznati ako dođe do toga.

"Ako dođe do toga, mi ćemo vas svakako obavijestiti", kazao je Terim na kraju.

Sastanak predstavnika Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine s Terimom je trajao oko tri i pol sata, a održan je u Istanbulu.

U delegaciji Komisije za imenovanje novog selektora fudbalske "A" reprezentacije Bosne i Hercegovine nalazili su se Zvjezdan Misimović i Sead Kajtaz.

Na prijedlog Komisije, članovi Izvršnog odbora N/FS BiH na sjednici koja će biti zakazana, najvjerovatnije, 21. decembra birat će selektora fudbalske reprezentacije BiH. Do sada kao glavni kandidati za nasljednika Mehmeda Baždarevića, nakon odustajanja Mehe Kodre, spominjani su Robert Prosinečki i Amar Osim.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mrežaTwitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 9

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

A

Mozeli Osim

1 0

Njosa

turska sa terimom ima isto veze koliko i hrvatska sa prosineckim.tj nema nikakve veze. ja sam za obojicu, al ipak malo vuse za fatiha zbog iskustva i rezultata.on je doveo tursku do polufinala sp, a nije to malo. jezik ne bi trebao biti problem svi nasi igraci govore engleski, bar se nadam da jesu

0 0

Marko

Da je bio dobar nastavio bih trenirati Tursku

3 0

* Sva polja su obavezna