Spaljena kuća Vučića za koju "niko nije ni dinar ponudio"

Spaljena kuća Vučića za koju "niko nije ni dinar ponudio" Izvor: N1

Mnogo je žrtava bilo u proteklom ratu, a i brojne su kuće srušene, spaljene i opljačkane. Među njima je i ona za koju je vezan predsjednik Srbije Aleksadar Vučić. Nalazi se u Čipuljićima kod Bugojna, gdje je danas bila naša ekipa.

"Kad bih vam ja rekao šta misli moj otac o njegovim spaljenim kućama u Bugojnu, koliko misli da treba para da dobije, a još mu niko nije ni dinar ponudio, a sve kuće Vučića u Bugojnu spaljene... Nikad to pitanje nisam potegao, niti mislim da o tome treba da se priča", poručio je jučer Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije.

Kuća o kojoj je jučer na press konferenciji sa članovima Predsjedništva BiH govorio predsjednik Srbije Aleksandar Vučić nalazi se u mjestu Čipuljići, u općini Bugojno.

Rijetki su oni koji su željeli govoriti o ovoj kući, ocu predsjednika Srbije, njemu samom. Lokalni svećenik SPC nije želio pred našu kameru, a teško je bilo na razgovor privoliti i lokalne mještane.

N1: Je li itko ikada htio obnoviti ovu kuću?

Šerif Redžić: Nije, ja sam htio kupiti od njega, neće da proda.

Kuća Šerif Redžić je tik uz onu porušenu Vučićevog oca Anđelka. Redžić nam kaže kako je prilikom posljednjeg posjeta predsjednika Srbije htio razgovarati s njim, a danas je za njega imao i poruku.

"Kupio sam kuću od njegove tetke i puno pozdravljam gospodina Vučica i njegovu porodicu", poručio je Redžić.

Izvor: N1

A dio porodice Aleksandra Vučica, točnije njegov stric Drago i strina Anđelka i danas ovdje žive, te su među prvim srpskim povratnicima u Bugojno. Nisu željeli pred našu kameru, a čini se da ne žele više ni da stanuju ovdje jer su kuću stavili na prodaju.

Kuću u Čipuljićima prije nekoliko godina kupio je Ekrem Topić, inače iz Gornjeg Vakufa. Prisjetio se i svog susreta s Aleksandrom Vučićem u ovom mjestu 2016. godine.

"On je tada bio u Mostaru, na nekom skupu, ne sjećam se, ima godina dana. Usput je preko Kupresa ovdje naišao, tu su auta, tu je pratnja. Pozdravio. ( I šta Vam je rekao?) Šta ima, kako ste i prođe", sjeća se Topić.

U Bugojnu život sličan kao i u drugim dijelovima BiH. Nezaposlenost i odlazak mladih, najveći su problemi. Tko nije i je li i koliko novca za spaljene kuće ocu Aleksandra Vučica trebao dati ili ponuditi, odgovor od bugojanskog načelnika nismo uspjeli dobiti. Danas je naime bio službeno odsutan.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mrežaTwitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 10

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

BUGOJANAC

Drago ljudi ove kuce i cjelo naselje Cipulici su spaljeni od strane Hrvata tacnije njihove bojne iz Bugojna na samom pocetku rata.

0 0

Dino

Pravno to nije pitanje prodaje vec obnove ili odstete za devastirani privatni posjed.

7 0

Bosanska Krajina

Pa sta da mi kazemo za nase kuce konkretno u mojoj kuci je srbin napravio u donjem spratu svinjac, a u gornjem zivio, a kuca mi se nalazi u gradu. Plus toga nas su istjerali iz kuca u KONC LOGORE i tamo se izivljavali nad nama.

15 3

* Sva polja su obavezna