Jusko: Ako SBB zatraži moju ostavku, podnijet ću je

Jusko: Ako  SBB zatraži moju ostavku, podnijet ću je Izvor: N1

Ako Savez za bolju budućnost bude tražio moju ostavku, ja ću je podnijeti za onoliko koliko mi treba da je fizički napišem, rekao je ministar prometa i komunikacija Ismir Jusko novinarima, konstatujući da pretpostavlja da će mu biti postavljeno to pitanje.

On je konstatovao da će svoj posao obavljati odgovorno dok god je ministar. Više puta je potcrtao da Ministarstvo predstavlja servis građana.

''Pustili smo testni digitalni signal. Imamo informacije da je taj testni digitalni signal otisao 20km dalje nego što je planirano", rekao Jusko.

Jusko je pojasnio da je planirano da proces digitalizacije zavrsi do početka 2018. godine, ali da je proces žalbi trajao sedam mjeseci.

"U uži krug su ušla dva ponuđača, onaj koji nije izabran se žalio sada. Do sredine godine bi 80% zemlje trebalo biti pokriveno digitalnim signalom", dodao je Jusko.

Ministar je dodao da su u toku pregovori sa telekom operaterima u vezi sa uspostavljanjem 4G mreže.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Tagovi: SBB , Ismir Jusko

Komentara 9

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Promatrac

Nije jedini,ali se o njima ne pise iako dobivaju priznanja,a takvo je i musljenje gradjana.Pa i N1 ima svoje miljenike.

1 0

Dina

Podnesi odma ostavku. Svakako si kino od ministra. SBB je stranka - najgora od svih loših. Vidite samo predsjednika - bruka i sramota.

4 3

Catalon

E minostre....Digotalizaciju su zapoceli drugi....Tidje petje to ne stoji.Ostavka?To je moralni i individualni cin.Sta SBB ima s tim?Smijesno.

6 5

* Sva polja su obavezna