Pet Holiday Market u Mikseru: Najveći party za ljubimce

Pet Holiday Market u Mikseru: Najveći party za ljubimce Izvor: Snapshot

Neformalna grupa građana "Nahranimo zajedno naše ulične pujde" u nedjelju, 17. decembra organizuje još jednu humanitarnu akciju.

Mikser House Sarajevo i građani - ljubitelji pasa pozivaju sve da 17. decembra dođu u Kolodvorsku 12 - u Mikser na Holiday Pet Market.

Tu će se organizovati prodajna izložba ručno rađenog nakita, torbica, domaće hrane za ljubimce, prirodne kozmetike, ukrasa i asesoara za ljubimce, a poželjan je dolazak sa djecom i kućnim ljubimcima.

Svi posjetitelji moći će uživati u delicijama i kuhanom vinu koje se sprema za ovaj događaj, a bit će organizovana tombola i pikado, gdje svi posjetitelji mogu osvojiti vrijedne nagrade za svoje ljubimce.

Mikser i neformalna grupa građana su spremili i specijalno iznenađenje - Djeda mraza Archyja, koji je udomljeni pas, te Djedica mrazica Šemsa - udomljena mačka.

Dodijelit će se i praznični paketići, najavljeno je. Događaj počinje u 10:00 ujutro, a trajat će do 15:00 sati. 

Ovo je treći Pet Holiday Market po redu, a sav prihod od marketa će biti utrošen za kupovinu hrane za napuštene mačke i pse te dijelom i za veterinarsku usluge.

Organizovat će se i podjela hrane, a detalji će biti objavljeni naknadno. Svi posjetitelji mogu direktno donirati hranu, deke, stare prostirke, ćilime i i na taj način pomoći uličnim mačkama i psima.

Iz Miksera napominju da je zima pred nama, temperature padaju, a napuštenim životinjama na ulicama je sve teže pronaći hranu i mjesto da se ugriju.

Detaljnije informacije na OVOM linku.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 0

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

* Sva polja su obavezna