Završena maratonska sjednica Parlamenta BiH: Usvojene akcize

Završena maratonska sjednica Parlamenta BiH: Usvojene akcize Izvor: N1

Na 54. sjednici Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) usvojen je, po hitnom postupku, Zakon o izmjenama i dopunama Zakona akcizama u BiH. Za usvajanje seta zakona o akcizama su glasala 22 zastupnika, a njih 20 je glasalo protiv.

Usvojen je zaključak u kojem stoji da će se sredstva koja budu osigurana usvajanjem Zakona o akcizama koristiti za istovremenu i ravnomjernu izgradnju puteva od juga do sjevera, kao i od istoka do zapada zemlje.

U usvojenom zaključku dalje se navodi da posebnu odgovornost za provođenje ovog zaključka imaju Vijeće ministara BiH i PSBiH.

Po hitnom postupku usvojeni su i Zakon o izmjenama i dopuni Zakona o uplatama na Jedinstveni račun i raspodjeli prihoda i Zakon o sustavu neizravnog oporezivanja u BiH, čiji je predlagatelj Dom naroda PSBiH.

Dom je, zbog nenazočnosti ovlaštenog predlagatelja, za nastavak sjednice odgodio raspravu o zahtjevu Doma naroda za razmatranje Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Izbornog zakona Bosne i Hercegovine po hitnom postupku.
Nastavak 54. sjednice Zastupničkog dom PSBiH zakazan je za petak, 15. prosinca, u 10.00 sati. 

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 13

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

SIROMA

Nije prva Pljačka, ali dokle? Kako je ovaj narod miran, mogu ga musti, trajaće još dugo. Kad nestane naroda neće imati šta musti...Nek nam je Bog na pomoći...?

0 0

Sead

Ovo je jos jedna pljacka siromasnih gradjana

5 0

Bujrum baaaa

Novi dugovi, bravo i jedno veliko hvaka!

4 1

* Sva polja su obavezna