SDP: Nova koalicija je SDA-HDZ-SNSD-SBB-HDZ 1990

SDP: Nova koalicija je SDA-HDZ-SNSD-SBB-HDZ 1990 Izvor: N1

Socijaldemokratska partija (SDP) Bosne i Hercegovine saopćila je da je nakon usvajanja povećanja akciza, sada sasvim jasno kako na nivou BiH postoji nova koalicija koju čine: SDA, HDZ BiH, SNSD, SBB i HDZ1990.

"Očekujemo da ova nova većina, ako je već imala snage i volje povećati namete građanima i privredi ne nudeći pri tome bilo kakve olakšice, ponudi i odgovore na stotine drugih problema s kojima se suočava BiH. S obzirom na to da su prekršene sve procedure prilikom razmatranja zakona o povećanju akciza, a da se to nagrađuje aplauzom, onda s pravom možemo biti zabrinuti u kom pravcu će ova koalicija odvesti BiH", citat je iz saopćenja SDP-a.

Suština demokratije, navode iz SDP-a, je poštivanje zakona i demokratskog poretka.

"Sve to je pogaženo kako bi se od građana oteo novac za navodnu izgradnju autocesta i cesta. Ovo znači da će svaki dan 500.000 KM od građana ići za navodnu izgradnju cesta i autocesta. Trenutna vlast u tri godine nije napravila ništa kredibilno, zbog čega je lako zaključiti gdje će i kako završiti i ovaj novac. Pored toga, građani će uskoro, pored povećanja cijena goriva, osjetiti i lančana poskupljenja roba i usluga, koje će stanovništvo teško podnijeti. Zbog toga će SDP, zajedno s DF-om i drugim opozicionim strankama, tražiti posebnu raspravu o posljedicama poskupljenja i mjerama vlasti za njihovo ublažavanje. Očito je da Izetbegović, Čović, Dodik, Radončić i Cvitanović misle da na ovaj način mogu osigurati spas od očiglednog izbornog debakla 2018. godine, ali im poručujemo da od toga nema ništa jer su građani prozreli njihove namjere", navedeno je također u saopćenju.

Za SDP je posebno iznenađujuća podrška "do jučer opozicionog HDZ-a 1990 vladajućoj većini za dodatno zavlačenje ruku u džepove građana BiH".

"Koalicija za siromašenje je pokazala svoje pravo lice i na izborima 2018. građani će imati priliku da im kažu šta o tome misle", ističe SDPBiH.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Tagovi: SDP , SDP BiH , SDA , HDZ , hdz 1990 , HDZ BiH , SNSD , SBB

Komentara 10

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Dragi moj Aco

Interesantno je da ovaj put Dodiku nesmeta uplitanje stranaca!

8 1

Visegrad

Kad je SDP sa Niksicem tražio akcize onda su SDA i HDZ bili protiv a sad obrnuto !!! Koja ljubomora ??

4 3

Ne ne

to je UZP BiH političara nad svojim narodom!!!!

6 1

* Sva polja su obavezna