Teški vremenski uslovi otežavaju saobraćaj u BiH

Teški vremenski uslovi otežavaju saobraćaj u BiH Izvor: N1

Zbog snijega na kolovozu jutros se sporije saobraća na dionicama u zapadnoj Bosni.

Izdvajaju se putni pravci Livno-Bosansko Grahovo-Drvar, Ključ-Bosanski Petrovac-Bihać i Bosanski Petrovac-Drvar.

Na magistralnom putu M-5 Travnik-Donji Vakuf-Jajce pada kiša koja ledi u dodiru sa tlom, pa se vozači pozivaju na pojačan oprez.

Kako navode iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK) na ostalim dionicama kolovoz je pretežno mokar, a vidljivost mjestimično smanjena zbog magle i niske oblačnosti. Veće količine vode usporavaju saobraćanje na putnim pravcima Grude-Čapljina i Ljubuški-Crveni Grm.

Na magistralnim putevima M-16.2 Jablanica-Prozor i M-14.2 Resanovci-Drvar, kao i na dionici regionalnog puta R-413 Karanovac-Turbe, zbog većeg odrona, saobraća se naizmjenično-jednom trakom.

Na učestale odrone zemlje ili kamenja upozorava se i na ostalim putevima u BiH. Posebno se izdvajaju dionice koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja. Apeluje se na vozače da voze maksimalno oprezno i podsjećaju da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Zbog istražnih radova u tunelu Karaula na magistralnom putu M-17 Žepče-Maglaj, vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Sanacioni radovi izvode se na autoputu A-1 Sarajevo sjever-Sarajevo zapad na ulazu u tunel Oštrik, a saobraćaj je preusmjeren iz vozne u preticajnu traku. Mole se vozače da na ovoj dionici voze smanjenom brzinom i da poštuju privremeno postavljenu signalizaciju.

Zbog zimskih uslova za vožnju u Hrvatskoj, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na GP Izačić. Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 0

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

* Sva polja su obavezna