"Dodik čestitija osoba nego što ga prikazuju u medijima"

"Dodik čestitija osoba nego što ga prikazuju u medijima" Izvor: N1

"Živim u Bosni i Hercegovini i ondje ću vjerojatno i okončati svoj život. BiH je mjesto gdje bi se moglo živjeti po mjeri čovjeka i ostvariti sve svoje ambicije posebno kada se jednog dana pridruži europskoj obitelji", kazao je predsjedatelj Predsjedništva Bosne i Hercegovine Dragan Čović gostujući u emisiji Nedjeljom u dva.

Uvjeren je da velika većina Hrvata doživljavaju Bosnu i Hercegovinu kao svoju domovinu iako postoje ljudi koji misle da ona neće preživjeti, da bi se trebalo drugačije organizirati, da smo kao narod potpuno neravnopravni.

"Gotovo svi vjerujemo da Bosna i Hercegovina treba biti država hrvatskog naroda odnosno da je ona naša domovina", ističe Čović i kaže kako ne bi radio ovaj posao da nije optimističan i da ne vjeruje da se može napraviti veliki iskorak.

Čović je rekao kako je i danas jak međunarodni utjecaj u zemlji. "Ne možemo autonomno normalno funkcionirati, no ukoliko budemo mudri unutar Bosne i Hercegovine taj će utjecaj slabiti."

Siguran je da će Hrvati ostvariti svoju jednakopravnost. Hoće to biti kroz tri entiteta ili šest, ne zna. "Dogovor triju naroda mora postojati, o rješenjima moramo maštati, ali dogovora će biti", poručuje Čović.

Govoreći i Miloradu Dodiku kazao je kako je on mudar političar koji nikad nije iznevjerio dogovor.

"On je čestitija osoba nego što ga se prikazuje u medijima", komentirao je Čović za HRT.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 28

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Antifasista

Vrana vrani oci nevadi lopov lopovu vjeruje

0 0

Pogled sa strane

Da li je Dodik bolji ili gori, stvar je ukusa i još koječega. No, kad se već svi brinemo o tome „da građani bolje žive“ treba mu ponešto i oprostiti jer je, u celom poratnom periodu, jedini značajniji energetski objekat (TE „Stanari“ kod Doboja) izgrađen u „njegovom“ entitetu a ne u Federaciji niti u Srbiji, a koliko znam nigdje ni na prostoru bivše Jugoslavije.

0 1

*

značajno....haha

0 0

* Sva polja su obavezna