Vujošević dobio spor: Želim svoj, a ne tuđi novac

Vujošević dobio spor: Želim svoj, a ne tuđi novac Izvor: N1

Selektor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine i bivši trener Partizana Duško Vujošević dobio je sudski spor protiv beogradskog kluba koji je dužan da mu isplati 113.000 eura.

Vujošević je u srijedu obavijestio Partizan da je dobio spor, što je potvrdio i predsjednik kluba Ostoja Mijailović.

Partizan ima rok od sedam dana da izmiri dugovanje prema svom najtrofejnijem treneru, inače mu slijedi blokada FIBA koja će onemogućiti registrovanje novih igrača.

Klub je već neko vrijeme u blokadi, što je potvrdio i predsjednik.

Nekadašnji trener košarkaša Partizana Duško Vujošević u razgovoru za Blic obrazložio je zašto se odlučio da tuži svoj nekadašnji klub.

"Ko prati situaciju oko toga duga koji Partizan godinama ima prema meni i generalno oko ponašanja kluba prema meni u tom segmentu, nema potrebe za neko veliko objašnjenje. Kada sam oteran iz Partizana, Nikola Peković je tada bio predsednik i u ime kluba potpisao je obavezu da pare koje su mi ostali dužni, a koje nisam naplaćivao zbog teške finansijske situacije, jer sam davao prioritet igračima u naplati koja ni prema njima nije bila redovna. Nisam mogao da ih naplaćujem imajući takav odnos prema tadašnjem timu i tadašnjem Partizanu, sam sebe sam stavljao na poslednje mesto i spreman bio da besplatno radim. Nisam spreman da me besplatno oteraju, pogotovo što drugi nisu radili besplatno. Ta dugovanja prema meni su stara sedam-osam godina i umanjena su za određenu sumu zbog kazni, skidanja sakoa i davanja izjava, i postupanja u odbrani tog kluba, a podeljena su i na rate bez ikakvih kamata", počeo je svoju priču Vujošević i zatim dodao:

"Partizan jednostavno nije ispoštovao taj dug, isplatio je prvu ratu i sledeće dve, a svaka je išla na po godinu dana. Nisu rate dakle na svakih mesec dana, već svakih 12 meseci. Te dve rate su bile po 50.000 evra i pritome se niko nije udostojio da me pozove, da pokuša da objasni, mada to ne bi mnogo promenilo, jer su to pare od kojih živim i od kojih, u krajnjoj liniji, treba da odem na operaciju, na transplataciju bubrega. Od njih živi moja familija, pošteno sam ih zaradio i nije uzet nijedan evro tuđih para, pa ne dolazi u obzir bilo kakvo novo odlaganje".

Ni pokretanje sudskog procesa nije besplatano.

"Klub je pravio razne mahinacije. Račun bude slobodan da legnu pare od glavnih sponzora, a oni su BAT-u dostavljali lažne izjave da smo se sporazumeli da bi dobili 10-15 dana da FIBA proveri tu informaciju, i da za to vreme dobiju pare od sponzora kojima bi dovodili igrače i isplaćivali ih. Predsednik kluba Ostoja Mijailović je kada je došao najavio da će da popriča sa mnom i pokuša da napravi neki plan skraćivanja, što nije uradio, a i da je popričao, ne bi promenio ništa. Krajnje je nemoralno posle svega što sam uradio za Partizan, i kako se KK Partizan poneo prema meni, da je dozvolio da naplaćujem pare preko BAT-a i da se od toga pravi loša moralna priča. Oni da su imali imalo ljudske obaveze, ako su već morali da me sklone i smenjuju, što sam podneo kako sam podneo, mogli su makar taj finansijski deo da ispoštuju".

Vujošević se osvrnuo i na sadašnjeg predsednika Partizana.

"Predsednik kluba je taj koji zajedno sa Upravnim odborom i ljudima iz rukovodstva treba da obezbedi sredstva. Verujem da je gospodin i kao član Napredne stranke, što mu daje predznak da je ozbiljan čovek, sagledao obaveze pre nego što je preuzeo dužnost. Uzimajući klub je uzeo i sve obaveze koje treba da ispuni, uz određene dogovore, možda i neka kašnjenja, uz pomoć ljudi koji vole Partizan. Nije njegov posao da pokušava da kreira u javnosti sliku o meni kao da sam neko ko ucenjuje klub jer 10 godina pošto je trebalo da dobijem te pare, tražim jedan deo koji sam dobio zahvaljujući BAT-u, instituciji FIBA, koji obezbeđuje da ugovori budu poštovani. Finansijske obaveze se ne poštuju, pričao sam da bih obavestio ljude koji vole Partizan, kako se klub ponaša prema meni i davajući im određen prostor da izvrše neku vrstu pritiska na Upravu, da ne dolazimo do ovih situacija... Znate šta, kad neko za neki klub uradi onoliko koliko sam ja za Partizan, naravno, i on je za mene, kao i puno za svakoga ko je bio deo, kada se neko žrtvuje i podmetne za Partizan, i napravi onakve rezultate, onda neki način ponašanja prema tom čoveku pokazuje neke nove karakteristike tog kluba. Kluba koji je sada vezan uz neku drugu politiku, koji ne predstavlja, makar za mene, ono za šta sam se borio i žrtvovao, smatrajući da Partizan treba da bude izvan svake politike".

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.


Komentara 1

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Lovac

Dule kralju

14 1

* Sva polja su obavezna