Mahmutović: Kontaktirao sam Čamparu, Sikiraša, Atića...

Mahmutović: Kontaktirao sam Čamparu, Sikiraša, Atića... Izvor: N1

Harun Mahmutović novi je predsjednik Upravnog odbora KK Bosna Royal. Bivši generalni sekretar Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine jednoglasno je izabran.

Znači li jednoglasan izbor?

"To je veliko priznanje, ali i obaveza. Meni iskreno to puno znači jer je izbor od strane istaknutih osoba", rekao je Mahmutović.

Opet se vraćate košarci...

"Koliko god su umjetnici zanimljivi ili čudni ljudi, tako smo i mi sportisti drugačiji. Sportisti su drugačiji ljudi. I danas dan se bavim sportom. Sport je moj život. Postoji to u čovjeku što ga vuče. Sport je mentalna i ljudska baza za čovjeka", dodao je Mahmutović.

Koliko je teško trenutno stanje u KK Bosna?

"KK Bosna je ogledalo svih nas. Bosne će biti kao i države. Bosne će biti koliko bude nas, koliko mi to dozvolimo ili ne. Bitna je ljubav, koliko im dajemo toliko bude klubova. KK Bosna je u krizi, kao i kompletan sport i stanje u državi. Bosna prolazi kroz krizu, ali je prolazila i ranije kroz to. Bosnu su uvijek voljeli, i kad je pobjeđivala i kada se borila za opstanak. KK Bosnu vole i u Beogradu i u Zagrebu, ona je neki simbol", izjavio je Mahmutović.

Izvor: N1

Mahmutović je najavio da će pokušati izgraditi stabilan klub s bh. igračima, te da je veoma bitna podrška navijača.

"Bosnu je napustilo 5 igrača. To je kao da u fudbalu ode 11 igrača. Nisu imali osnovne uslove za rad, nisu dobijali platu. Oni su pokušali skrenuti pažnju da nemaju osnovne uslove, a ne da žele neke velike iznose. Bili su upravu. Ali dobili smo dvije važne utakmice, drugi smo na tabeli i nije tako loše. Igrači su shvatili da moraju raditi, jer ako ne treniraju osjeti se na igri. Ja imam planove kako ćemo to rješavati", rekao je Mahmutović.

Mahmutović je za N1 rekao da je već kontaktirao mnoge igrače, a među njima su i članovi zlatne kadetske reprezentacije BiH.

"Sve sam redom kontaktirao sa liste reprezentativaca. To su Čampara, Sikiraš, Atić, Sulejmanović i drugi... Velika mi je želja da dođu. Razgovarao sam i sa nekim menadžerima oko dovođenja nekih igrača. Pokušat ćemo da budemo bh. tim, ogledalo grada i države. Bit ćemo dobri koliko nam budu dobra naša djeca."

Gost Novog dana je istakao da KK Bosna 'nije klub Haruna Mahmutovića'.

"Ovo nije klub upravnog odbora, niti Haruna Mahmotovića. Ovo je vaš klub, moram to reći ljudima. Bio je prije nas i biće poslije."

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVOna ovom linku.

Komentara 2

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Igos

Polako, polako...

0 0

Mister X

Fino pricas neka ne igraju babini sinovi pa ce biti kluba.

13 0

* Sva polja su obavezna