Zatvara se Mikser House u Sarajevu

Zatvara se Mikser House u Sarajevu Izvor: Facebook

Nakon više od tri mjeseca rada Mikser House u Sarajevu zatvorit će svoja vrata, saznaje N1.

Ovu informacija za N1 je potvrđena iz Mikser Housea, a više informacije bit će poznato naknadno.

Mikser House, koji je otvoren 8. septembra u glavnom gradu BiH, prestaje sa radom iza Nove godine.

Podsjetimo, koncept kulturne institucije koja spaja kulturne, edukativne i komercijalne aktivnosti u multifunkcionalnom prostoru se prostirao se na više od 1.300 metara kvadratnih, sa koncertnom i sajamskom salom, galerijom, kafeterijom u ulici Kolodvorska.

Bio je zamišljen kao mjesto odakle će se inicirati i realizovati brojni pozitivni projekti, koji će, prvenstveno mladim ljudima, dati novu nadu u svjetliju i ljepšu budućost cijelog Balkana. Finansiranje Mikser Housea bilo je bazirano na tri izvora - međunarodnih fondova, komercijalnih sponzora i investicija Mikser Housea Beograd.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mrežaTwitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 14

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Pera

Koncept je bio na mestu i dobio je podrsku ali se pretvorio u elitisticki prostor velikih apetita vlasnika, neprikladan prosecnom umetniku i potrošaču da bi opstao. Izgubio je prave vrednosti. Ako nije opstao u Bg imao je jos manje sanse tamo ocajnicki potez smanjenja troskova. Sa jedne strane mi je zao jer nemamo nikakav sadrzaj u gradu a sa druge i malo nije jer nije vodio u pravom smeru.

27 1

kasaba

Hajde sad nek nam gosp. Emir pojasni zasto i kako propade Mixer

14 0

Moke

Trrbalo je dovesti Daru,Cicu,Cecu,Seku...ili neku drugu polugolu i polupismenu pevaljku iz Srbije da napuni taj prostor.Kakva država takva publika.Jadno

19 10

* Sva polja su obavezna