Vlada FBiH: Za izgradnju cesta i brzih cesta 107 miliona KM

Vlada FBiH: Za izgradnju cesta i brzih cesta 107 miliona KM Izvor: Fena
Vlada FBiH: Za izgradnju cesta i brzih cesta 107 miliona KM

Federalna vlada utvrdila je Prijedlog programa investiranja sredstava "Kapitalni transferi javnim poduzećima - transfer za izgradnju autocesta i brzih cesta" utvrđenih u budžetu Federacije Bosne i Hercegovine za 2017. u iznosu 107.000.000 KM.

Ta sredstva će biti prenesena na namjenski račun Federalnog ministarstva prometa i komunikacija za implementaciju tog rograma, u skladu s budžetom FBiH za 2017.

Vlada Federacije BiH utvrdila je da će putem tog programa biti finansirana izgradnja dionice brze ceste Lašva - Nević Polje, ukupne dužine 24 kilometra, a procijenjena vrijednost, na osnovu glavnog projekta, iznosi 217 miliona eura.

Sredstva od 100 miliona KM bit će iskorištena za izgradnju dijela trase te brze ceste i to od izlaza poslovne zone Vitez do Nević Polja (pet km), te od Selišta do ulaza u poslovnu zonu Vitez (četiri km). Također, tim programom za zaobilaznice Mostar - Sjever (dionica Autoceste na koridoru 5-C) planirano je 2.000.000 KM i Mostar - Jug 5.000.000 KM.

U svrhu adekvatnog praćenja realizacije Programa Vlada će imenovati Odbor za praćenje realizacije Programa od predstavnika Federalnog ministarstva financija, Federalnog ministarstva prometa i komunikacija, Federalnog ministarstva prostornog uređenja, Ureda premijera, JP Autocesta FBiH i JP Ceste FBiH.

O utrošku tih sredstava Federalno ministarstvo prometa i komunikacija će, po prethodno dobivenom izvještaju implementatora projekata i Odbora za praćenje realizacije programa, kvartalno izvještavati Vladu Federacije BiH.

Prijedlog programa stupa na snagu nakon što ga usvoji Parlament Federacije BiH i bude objavljen u Službenim novinama Federacije BiH, saopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Tagovi: Vlada FBiH

Komentara 1

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Babin 100%

Steta sto ste nesposobni pa da sa tim parama napravite koju fabriku i zaposlite par stotina radnika, to normalan covjek ne moze da razumije.

1 0

* Sva polja su obavezna