Godišnje nagrade Najnaprednjak za 2017. godinu

Godišnje nagrade Najnaprednjak za 2017. godinu Izvor: N1/Bogdan Mijović

Nagrada Najnaprednjak, koja se ove godine tradicionalno dodeljuje prvi put u novijoj istoriji, ustanovljena je da bi u sebi spojila sva ostala priznanja koja u svojoj ličnosti spaja prosečan naprednjak – i Najevropljanina i Najrusa i Najkineza i Najsurinamca i Naj Ebasmo ko žuti.

Nagrada se dodeljuje u nekoliko kategorija, a njeni laureti za 2017. godinu izabrani su jednoglasnom odlukom jednočlanog žirija, što je sistem odlučivanja koji je patentirao lično predsednik Vučić, i pokazao se kao najbolji, jer nema preglasavanja.  

KATEGORIJA "O POKOJNIKU SVE NAJLEPŠE": Tomislav Nikolić  

To što ga je javnost posle devet meseci prvi put videla na otvaranju Kliničkog centra u Nišu, pokazuje da u tom čudu od klinike ne samo da leče, nego dižu iz mrtvih. Na licu mesta se videlo da bivši predsednik odlično izgleda, ni nalik na čoveku koji je pobego grobaru s lopate zahvaljući osoblju Kliničkog centra u Nišu. Film o ovom čudesnom događaju zvaće se "Kad grobar pobegne s lopate". 

KATEGORIJA "ZREO ZA LAZU": Laza Ristovski  

Naš proslavljeni glumac demantovao je zlobnike koji su tvrdili da je Srpska napredna stranka zrela za Lazu, jer se konačno pokazala da je Laza zreo za Srpsku naprednu stranku. Tu je praktično došlo do međusobnog sazrevanja. U najužoj konkurenciji za ovu kategoriju bio je još i ministar Vulin, ali je diskvalifikovan zato što je prezreo.  

KATEGORIJA "ZA RAZVOJ SISTEMA BEŽIČNOG UVLAČENJA": Marko Đurić  

Sistem bežičnog uvlačenja koji ni Tesla nije uspeo da smisli u Njujorku. patentirao je šef Kancelarije za Komediju iz Mitrovice (Kancelarije za KiM), koji je ove godine pokazao da u našoj zemlji ima mladih naučnika koji nisu pobegli u inostranstvo. Tačnije, nisu pobegli ni u jednu priznatu državu, već beže u države koje su sastavni deo Srbije, gde se bave razvijanjem telekomunikacija, i to slučajno. Bežični sistem uvlačenja otkriven je, dakle, slučajno i podrazumeva da imate jedan mobilni telefon sa spikerfonom u desnoj ruci, zatim da imate tačan broj telefona Aleksandra Vučića i da vam se on javi. Potom samo vičete: "Aco, Srbine" dok vam ne iscuri baterija.    

KATEGORIJA "ZA NAJGOREG MLADOG GORANA (VESIĆA)": Siniša Mali  

Bez obzira što mnogi misle da je Siniša Mali jedan od najgorih mladih gorana u savremenoj civilizaciji, zato što pokret Mladih gorana obično sadi pravo drveće, a ne plastično, pokazalo da je on veliki prijatelj drveća i ekologije, jer je angažovao čak i drvenog advokata da ga brani zbog iskrene želje za pošumljavanjem centra Beograda plastičnim jelkama od 83.000 evra po komadu. Imao je drvenog advokata i kada je se sumnjalo da je plagirao doktorat ("Pročitao sam ga, nema tu plagijata"), i kada je srušio Hercegovačku ("Ja bih prvi seo u bager i rušio, samo po danu"), pa se pokazalo da su drveni advokati daleko bolji od plastičnih. Bitno je samo da rade u advokatskoj kancelariji "Vučić & Vučić". Kada je saznao da je laureat nagrade Najnaprednjak u kategoriji 2za najboljeg mladog gorana" Siniša Mali je ozjavio: "Ali ja se uopšte ne zovem Goran. Vesić je Goran, ali nije baš mlad! Mora da ste nešto pomešali" .  

KATEGORIJA "ZA ODOKOTIVNO OTKRIVANJE AMERIKANACA": Nebojša Stefanović  

Dobar policajac mora sve da zna, pa i da na prvi pogled otkrije ko je Amerikanac. "Imam ja nos za Amerikance" – kaže dr Stefanović. Recimo, kad vidi Kajla Skota uvek ga provali i pita: "Jeste vi iz američke ambasade?", a kad vidi koka kolu u Mekdonaldsu na Terazijama sve mu je jasno: "Je l' ovo američka kafana?" -Važno je samo povezati neka lica sa nekim prostorima, neka lica sa nekim predmetima, neka lica sa drugim licima. Ja sam, recimo, neko lice Kajl Skot povezao sa nekim prostorima, i odmah sam znao... Isto je bilo i sa nekim predmetima zvanim koka-kola, koja sam povezao sa nekim prostorima - rekao je Stefanović po saznanju da je laureat u ovoj kategoriji.  

KATEGORIJA "ZA RAZVIJANJE POZAJMLJENIH PORODIČNIH VREDNOSTI": Aleksandar Vulin  

Porodica je temelj svakog društva, ali se pokazalo da je porodica i temelj svakog stana od 107 kvadrata sa pripadajućim parking mestom. Porodične vrednosti se najbolje razvijaju ako od nekog člana porodice pozajmite neku vrednost, pa mu onda porodične vrednosti vraćate u ratama, bez kamate. Posle toga je komunikacija sa svim članovima porodice mnogo intenzivnija, čujete se svakog meseca po nekoliko puta, makar članovi porodice živeli na kraju sveta, jer oni stalno zovu da pitaju: "Kad ćeš da vratiš onu porodičnu vrednost?", pa se siti ispričate. Ministar Vulin je pored ostalog pokazao da porodične vrednosti mogu intenzivno da se razvijaju čak i sa članovima porodice koji ne postoje.  

KATEGORIJA "PUKNI ZORO U JUTARNJEM PROGRAMU": Dragan J. Vučićević  

Njegova dražesna pojava u jutarnjem programu Pinka ukazuje bolje od svake vremenske prognoze da se namrčilo nebo nad našom zemljom ko da će fekalije da padaju. Pretpostavlja se da je pesma "Pukni zoro" nastala kada je Manjifiko gledao jutarnji program Pinka sa Vučićevićem kao glavnim gostom i shvatio da mu je zora pukla, a verovatno i dan. "Pukli smo!" - rekao je Manjifiko. I tako je nastao hit.  

KATEGORIJA "NE PRELAZIM LINIJE, IDEM UZDUŽNO": Željko Mitrović  

Ovu kategoriju namenjena je principijelnim ljudima koji imaju neke linije u životu koje ne prelaze. Nije bitno koje su boje linije, crvene ili bele, bitno je da se ne prelaze. Žiri je utvrdio da Mitrović kad stigne do linije koju ne prelazi, ne ide preko linije, nego ide uz liniju, ali onda linija odjednom nestane. Obično ga u tim trenucima pitaju: "Na čemu si ti, keve ti!"    

KATEGORIJA "VODOVOD I KANALIZACIJA": Miša Vacić  

Posle svakog njegovog pojavljivanja na televiziji iz Vodovoda apeluju na građane da racionalno troše vodu. -Neracionalna potrošnja se pre svega odnosi na zalivanje bašti, pranje dvorišta, hlađenje betona i Mišu Vacića – stoji obično u saopštenjima Vodovoda. Takođe, posle svakog njegovog gostovanja na televiziji, i iz Kanalizacije apeluju da televizije racionalno troše Mišu Vacića, jer u pojedinim momentima njegove govorne bravure prevazilaze kapacitete ovog javnog preduzeća.  

KATEGORIJA "DOK ANĐELI NE SPAVAJU": Milomir Marić  

Ljudi najviše vole da gledaju televiziju u krugu porodice, a Milomir Marić najviše voli da vodi emisije u krugu porodice. Doduše, ne u krugu svoje, već u krugu porodice Vučić. U istoj emisiji pojavio se i Milorad Dodik, za koga se pretpostavlja da je Vučićeva tetka iz Laktaša. U svoje vreme supruga Duleta Savića imala je emisiju "Dok anđeli spavaju", gde su roditelji pričali o svojim mališanima. Milomir Marić je osmislio emisiju "Dok anđeli ne spavaju", gde roditelji pričaju o svojim mališanima, ako uspeju od mališana da dođu do reči. Jer taj mališan sve najbolje zna, čak i koliko je ima kila u prvih 30 sekundi svog života.  

KATEGORIJA "ZA NAJBOLJI VIC KOJI NIKO NE RAZUME": Lav Grigorije Pajkić  

Znate onaj vic: bili Sale Prangija, Saša Radulović, Vuk Jeremić, Dragan Đilas, Dragan Šutanovac i Boško Obradović, i onda ih je predsednik Vučić sve zavrnuo, jer je on uvek najpametniji. -Pa to nije smešno! - kažu često Lavu G. Pajkiću, a on uvek ima spreman odgovor: "Ne brinite što vama nije smešno, ima ko je za to plaćen". Tako da je on tvorac specifične vrste humora, takozavnog "ima ko je za to plaćen" humora. A kad i ovi koji su plaćeni naprosto ne mogu da se smeju, Lav ima spreman odgovor: "Ne brinite ništa, ima ko je za to snimljen!"    

KATEGORIJA "NAJBOLJE NACRTANI AUTOPUT HEMIJSKOM OLOVKOM": Aleksandar Vučić  

Staro pravilo glasi: "Bolje da nacrtaš autoput nego autoportret", jer za autoportret moraš da imaš talenat za slikanje, a za autoput ne moraš da imaš ni talenat za slikanje, ni talenat za projektovanje autoputeva, važno je samo da budeš multitalentovan. Uzmeš dakle hemijsku olovku i žvrljaš po karti, pa onda to pokažeš novinarima na konferenciji za štampu. To što novinari misle da to ni na šta ne liči, ne treba da brine. I za Pikasa su u početku mislili da je šarlatan, pa vidite gde je dogurao. Žiri je ocenio da predsednika Vučića treba ohrabriti, jer se trenutno nalazi u Pikasovoj početnoj fazi.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 5

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Antidemokuracija

Zato toliko pišete, nisam ni pročitao, ne volim dugr smorove

0 1

Beka

"Nagrada Najnaprednjak, koja se ove godine tradicionalno dodjeljuje prvi put u novijoj istoriji....", tvorba koje bi se trebao postidjeti i učenik petog razreda. Je li tradicija, ili je prvi put? Kakvi ovo "priučeni" novinari vladaju medijskim prostorim👎

0 8

Benes

naprednjacka pamet i inteligencija

8 0

* Sva polja su obavezna